Доступність посилання

ТОП новини

«Україна = відкритість»: новий міжнародний бренд України


Київ – Міністерство закордонних справ сьогодні презентувало у Києві міжнародну інформаційно-пізнавальну кампанію України. Відтепер, в інтернеті та на CNN, BBC, інших міжнародних телеканалах проходить кампанія під гаслом «Україна = відкритість»; її символи – дівчинка Гарнюня і хлопчик Спритко. Кліпи та інформація на сайті www.ukraineallaboutu.com знайомлять іноземців із традиціями, історією, інвестиційними можливостями та економічним потенціалом України.

Розробка концепції коштувала Україні сто тисяч доларів США. На запуск презентаційних телевізійних роликів потрібна сума як мінімум удесятеро більша, тож український уряд сподівається на підтримку приватного капіталу. Про це на презентації говорили представники МЗС та команда-розробниця концепції.

Над образами, символами, текстами працювали майже 40 фахівців – дизайнерів, фотографів, телеоператорів, журналістів, фахівців із громадських зв’язків. Більшість із них – іноземці, котрі, як і користувачі їхнього продукту, відкривали для себе Україну.

За словами креативного директора проекту Юрія Сака, проведені у столицях ЄС рік тому соціологічні опитування засвідчили: понад 60 відсотків пересічних європейців не знають України. А та меншість, яка про Україну чула, дізналась про її існування з повідомлень у ЗМІ.

Тож завданням команди, яка розробляла бренд, було відкрити Україну світові, пояснює Юрій Сак. «Цю країну відкрито для реформ. Україна відкрита для позитивних змін, інвестицій, туризму. Україна відрита для міжнародного співробітництва у різних глобальних процесах і сферах», – каже він.

Україна не політична

Серед імен, які представлені на новому сайті www.ukraineallaboutu.com, немає прізвищ політиків. Зокрема, Україну представляють боксер Віталій Кличко, співачки Джамала, Ані Лорак, Гайтана, дизайнер Олександр Мукомелов та фотохудожник Ігор Гайдай – переможці низки міжнародних конкурсів у царині дизайну та фотографії. Інвестиційний потенціал України представляють експерти міжнародних консалтингових компаній, науковці та бізнесмени.

Директор Департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин у розмові з Радіо Свобода зауважив: «Завдання держави – дати поштовх, поставити прапор у тому місці, куди ми вважаємо важливим залучити бізнес для інвестицій, і зробити умови для інвестицій».

Спеціально для інвесторів у рамках бренду створено сторінку під назвою Ukraine Moving at Fast Lane, розраховану саме на іноземний капітал, зазначив представник команди розробників Василь Мирошниченко.

«Ми говоримо зараз про дві презентаційні кампанії, які вже відбуваються. Це CNN та BBC, – каже він. – Але у принципі мова іде про більш системний підхід. І за умови, що буде на це фінансування (не обов’язково державне), це будуть просування загалом України через міжнародні форуми, друковані ЗМІ».

У цілому кампанія про відкриття України світові розрахована на найближчі 10 років. Серед її розділів – презентація різних музичних та мистецьких фестивалів, віртуальні прогулянки по вулицях міст («ПроГУГЛянки вулицями»), які прийматимуть матчі Євро-2012, та по місцинах, де розташовані пам’ятки історії, культури та архітектури України.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG