Доступність посилання

ТОП новини

Починається суд над Тимошенко


Київ – Починається суд над колишнім Прем’єр-міністром Юлією Тимошенко. За версією прокуратури, вона підписала угоду про постачання російського газу в Україну за завищеною ціною, не маючи на це повноважень. Тимошенко заперечує усі звинувачення і заявляє про свою недовіру до Печерського суду Києва. Її партія заявляє про готовність до протестів.

У БЮТ більше розраховують на протест своїх прихильників, ніж на справедливий суд, заявив депутат від цієї політичної сили, захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко до початку судового засідання у справі колишнього Прем’єр-міністра.

У свою чергу, речник Генеральної прокуратури Юрій Бойченко запевнив Радіо Свобода, що слідчі зібрали достатньо доказів провини Тимошенко для результативного суду.

«Починається попередній розгляд перевищення нею службових повноважень під час підписання газових угод. Ми вважаємо, що зібрано достатньо доказів її провини. Визнає суд за нею провину чи ні і якою буде санкція – це прерогатива суду», – сказав Бойченко.

Влада планує завершити суд протягом одного-двох тижнів – БЮТ

У партії Юлії Тимошенко кажуть, що влада планує провести суд у режимі «бліцкригу» – протягом одного-двох тижнів.

Але майбутній вирок залежить не від змісту матеріалів справи, а від того, яке завдання перед Печерським судом поставила Банкова, заявив Сергій Власенко.

«Суддею, який розглядатиме цю справу, призначили Родіона Кірєєва. Це молода людина, яка менше від двох років працює суддею. Дещо зарано говорити, що такий суддя може розглядати найбільш резонансні політичні справи. Дехто може сказати, що його обрала автоматизована система. Я не маю ілюзій щодо того, як працює автоматизована система у Печерському районному суді», – сказав адвокат.

«Людина, яку призначили виконавцем волі Януковича», – пояснила сама Юлія Тимошенко.

Вона також сказала, що Президент Віктор Янукович збрехав Парламентській асамблеї Ради Європи, коли заявив, що він не зацікавлений у суді над Тимошенко. Колишня прем’єр заявила, що не боїться самого суду і його вироку.

Юлія Тимошенко вже оскаржила у Європейському суді з прав людини своє швидкоплинне затримання Генпрокуратурою у травні нинішнього року. Сергій Власенко зазначив, що задоволення цього позову стане доказом політичного переслідування Тимошенко. А у її партії висловлюють сподівання, що акція протесту під стінами Печерського суду приверне увагу до судового процесу якнайбільшої кількості людей.
  • Зображення 16x9

    Дмитро Баркар

    У журналістиці з 1995 року. Працював регіональним кореспондентом BBC-Україна. З 2008 року – парламентський кореспондент радіо Ера-FM. З 2010 року –  на Радіо Свобода (кореспондент, редактор та ведучий програм). Основна тематика: політичні події та аналіз.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG