Доступність посилання

ТОП новини

Суд у справі Луценка: Москаль обіцяє «Печерський wikileaks»


Колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко просить суд допустити народного депутата Геннадія Москаля до участі в його справі як захисника, Київ, 20 червня 2011 року
Колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко просить суд допустити народного депутата Геннадія Москаля до участі в його справі як захисника, Київ, 20 червня 2011 року

Київ – Сьогодні у Печерському суді столиці продовжиться розгляд справи Юрія Луценка. Між тим захисники екс-міністра заявляють, що Печерський районний та Апеляційний суди Києва не мають права розглядати кримінальну справу проти Юрія Луценка, оскільки, коли він очолював МВС, міліція викрила корупційні схеми, в яких були задіяні ці суди. Захисники екс-міністра також натякають, що на процесі можуть бути несподіванки.

Колишній радник та заступник міністра внутрішніх справ депутат-нашоукраїнець Геннадій Москаль стверджує, що Печерський суд та Апеляційний суд Києва, який має стати наступною інстанцією у судовому процесі у справі Юрія Луценка, не повинні розглядати цю кримінальну справу.

«Обидва ці суди замішані в корупційних земельних схемах, виявленими підрозділами по боротьбі з економічною злочинністю МВС у 2009 році – в той час, коли МВС очолював Луценко. З цієї причини необхідно зробити відвід не тільки судді Сергію Вовку, а всьому складу Печерського райсуду й передати кримінальну справу на розгляд в інший суд за межами Києва», – наголосив Геннадій Москаль.

Крім того він висловив переконання, що Печерський суд перебуває на гачку у влади, а тому просто неспроможний ухвалити неупереджене рішення у справі Юрія Луценка.

Схожої думки про те, що Печерський суд не зможе забезпечити неупереджений судовий процес над Юрієм Луценком, дотримується і член парламентського комітету з питань правосуддя, позафракційний Леонід Грач. За його словами, «це буде схоже на помсту і розправу, і не піде на користь ні судовій системі, ні державі Україна».

Регіонали кажуть, що корупцію викрив не міністр, а слідчий

Натомість у Партії регіонів висловлюють протилежну думку. Член парламентського комітету з питань правосуддя, регіонал Вадим Колесніченко каже, що Печерський суд не міг би розглядати справу проти слідчого, який викрив зловживання.

«А хто такий Луценко? Це міністр, він жодної кримінальної справи не вів. Він не слідчий, а державний діяч – це ж очевидно всім», – прокоментував аргументи захисту депутат-регіонал.

Раніше Печерський суд відмовив Юрію Луценку у клопотанні, щоб Геннадій Москаль став його захисником. Однак той продовжує допомагати адвокатам екс-міністра. За словами Геннадія Москаля, розгляд справи Юрія Луценка може затягтися, а під час процесу можливі несподіванки, але які саме – уточнити відмовився.

«Як кажуть, скринька Пандори відкрита. А що з неї буде виходити – побачимо. Якщо Печерський суд хоче перетворитися в «печерський wikileaks» – це його проблема. Не треба було порушувати чинне судочинство», – заявив Геннадій Москаль в інтерв’ю Радіо Свобода.

Суд вчергове відмовив Луценку
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:04:35 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
  • Зображення 16x9

    Дмитро Шурхало

    Співпрацюю з Радіо Свобода, був кореcпондентом і редактором (2008–2017), зараз веду програму «Історична Свобода». Спеціалізуюсь на політиці та історії. Народився в 1976 році у Сумах. Закінчив факультет журналістики Львівського університету імені Івана Франка. Працював у газетах «Пост-Поступ», «Київські відомості», «Вечірні вісті», журналі «Власть дєнєг». Автор книжок «Українська якбитологія», «Міфи Другої світової війни» та «Скоропадський, Маннергейм, Врангель: кавалеристи-державники».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG