Доступність посилання

ТОП новини

Суд над Луценком буде довгим, адже у справі 101 свідок – адвокат


Київ – У четвер Печерський районний суд міста Києва відхилив клопотання екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка про відведення головуючого на суді Сергія Вовка і про розгляд справи судом присяжних. Суд також відхилив клопотання про повернення карної справи стосовно екс-міністра до Генеральної прокуратури на додаткове розслідування. Сам Юрій Луценко такі рішення суду спрогнозував ще до початку засідання.

Суд вчергове відмовив Луценку
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:04:35 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ


Перед початком засідання Юрій Луценко розповів журналістам про своє «життя у камері». П’ятсот сторінок щодня читає екс-міністр внутрішніх справ. Серед останнього – творчість Тараса Прохаська.

«Моїми найулюбленішими авторами були Маркес і Павич. Страшно любив. Рідко хто любить їх. Але я ніколи не знав, що Прохасько – це Маркес і Павич в одній особі. Єдина проблема, що начитався Прохаська і хочу в Карпати. Просто аж копитом б’ю! Книжка шикарна. В умовах Лук’янівки книжки – це єдине, що може дозволити залишитись у своїй аурі, на своєму культурному і цивілізаційному рівні», – зауважив Юрій Луценко.

Ірина Луценко, дружина підсудного, постійно була в залі суду біля адвоката. Вона очікує, що зрештою чоловіка виправдають. Всі надії Ірина покладає на Європейський суд.

«На лице ми бачимо, що влада його боїться, тому і тримає в клітці. Хоча жодних доказів і жодних підстав тримати його тут немає», – зазначила дружина підсудного.

Юрій Луценко повторно попросив допустити до справи як захисника Геннадія Москаля. Про це Луценко заявив у перебігу засідання. Проте представник прокуратури заявив, що Геннадій Москаль буде викликаний на суд як свідок. Адвокат Луценка Ігор Фомін називає неправомірним таке рішення суду.

«Суд відмовляє, а це – незаконно. Оскільки Москаль вже виконував функцію захисника по цій справі і, відповідно до вимог кримінально-процесуального закону, він не може бути свідком», – зауважив адвокат.

Ігор Фомін також висловив припущення, що суд над Луценком буде довгим, адже у справі 101 свідок.

Суддя, який судить екс-міністра, сам знаходиться під карною відповідальністю – Луценко

Під час судового засідання суд також відхилив клопотання Юрія Луценка про відведення головуючого на суді Сергія Вовка. Захист екс-міністра мотивував подане клопотання тим, що в 2007-2009 роках проти судді Вовка була порушена кримінальна справа за винесення завідомо незаконних рішень.

«Суддя, який судить екс-міністра внутрішніх справ, сам знаходиться під кримінальною відповідальністю. Ця справа нескасована. І я знаю, на що ви розраховуєте. За посадку Луценка вам обіцяли, що Верховний Суд зупинить цю постанову», – зауважив підсудний.

Також суд відхилив розгляд справи Луценка судом присяжних, зазначивши, що в чинному законодавстві відсутня така норма.

Справу також не передаватимуть до Генпрокуратури на додаткове розслідування.

Проте Генпрокуратура на офіційному сайті у четвер поінформувала громадськість, що кримінальна справа дворічної давнини проти судді Сергія Вовка не є дійсною і скасована як незаконна від 23 лютого 2010 року.

Наступне слухання у справі Юрія Луценко має відбутися 5 липня.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG