Доступність посилання

ТОП новини

У Луганську виступили проти свавілля «мажорів»


Під час акції протесту
Під час акції протесту

Луганськ – У вівторок у Луганську протестували проти свавілля «мажорів». Так охрестили свою акцію луганські журналісти та громадські діячі, які прийшли під стіни мерії з вимогою до влади та міської Партії регіонів публічно засудити вчинок депутата міськради Романа Ландіка. Проти нього, як вже повідомляло Радіо Свобода, порушена карна справа. Депутата звинувачують у побитті дівчини. Учасники мітингу також вимагали позбавити Романа Ландіка депутатського мандату.

Організаторам акції вдалося зібрати не так багато людей. Насамперед молоді журналісти, письменники, громадські активісти – всього близько 20 осіб.

Луганчанка Валерія Максимова зазначила, що прийшла захищати права жінок.

«Я сьогодні прийшла підтримати жінок. Щоб їх поважали та не здійснювали проти них насильства. Також я хочу, щоб люди не боялися та відкрито говорили про свої права», – наголосила дівчина.

Не боятися закликав і громадський діяч Андрій Дехтяренко. Він ініціатор створення у Facebook групи «Боротьба із осатанілим мажорством».

«Якщо ми будемо мовчати, нас будуть потихеньку всіх знищувати. Зараз прийшли за дівчиною, потім прийдуть за депутатом міської ради, журналістом, а потім за простим обивателем. Подумайте про це», – зазначив Андрій Дехтяренко.

Криваві руки

На знак протесту проти безкарності за вчинені злочини, учасники акції розстелили біля входу в будівлю міської ради чорне полотно, яке символізувало українську еліту. Кожен із учасників прикріпив до полотна паперові відбитки білих рук. Після цього їх пофарбували у червоний колір – на знак того, що руки у деяких політиків у крові.

Депутат Луганської міської ради Роман Ландік
Учасники мітингу також тримали плакати з гаслами: «Рома Ландік має сидіти в тюрмі!» та «Ромо, вдар мене!»

Втім, знайшлися і захисники депутата. Тетяна Середа представилася подругою Романа Ландіка. «Не потрібно цій ситуації приділяти стільки уваги. Ми можемо коментувати або виносити якийсь суспільний вирок лише після рішення суду», – зауважила вона.

Романа Ландіка хочуть вигнати з депутатів

А ось однопартійці Романа Ландіка захищати його не стали. Керівник міської організації Партії регіонів, заступник міського голови Олександр Ткаченко спілкувався лише з журналістами. Він заявив, що Романа Ландіка виключать з партії, а також спробують позбавити депутатського мандату.

«Процедура позбавлення депутатського мандату доволі складна, проте Партія регіонів ініціюватиме цю процедуру», – сказав Олександр Ткаченко.

Пізніше прес-служба міської організації Партії регіонів через інформаційні агенції поширила інформацію про те, що Романа Ландіка виключили з Партії регіонів, зокрема через те, що той «компрометує партію в очах громадськості, негативно впливає на її репутацію і авторитет серед виборців».

У середу має відбутися позачергова сесія Луганської міськради. Не виключено, що на ній Романа Ландіка можуть зняти з посади керівника транспортної комісії.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG