Доступність посилання

ТОП новини

Кірєєв навмисне обмежує можливості захисту Тимошенко – адвокати


Київ – Суддя Родіон Кірєєв обмежує права сторони захисту на дослідження доказів у справі Юлії Тимошенко, заявили адвокати підсудної. Крім того, захисники кажуть, що головуючий у справі заважає їм допитувати експертів та свідків , знімаючи всі запитання, проти яких заперечує сторона обвинувачення. Натомість, прокурори запевняють, що дослідження доказів відбувається у межах законодавства і робити висновки щодо цього процесу зарано.

Суд у «газовій» справі Тимошенко надалі вивчає докази. Зокрема, суддя Кірєєв зачитав результати судової експертизи, які вказують на завдання збитків НАК «Нафтогаз України» діями колишньої Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко. Утім, цей документ оголошувався так само тихо і нерозбірлива, як й усі попередні. Подальший допит одного з експертів також відбувався у режимі повного взаєморозуміння між представниками державного обвинувачення та головуючого у справі, відзначив адвокат Юлії Тимошенко Олександр Плахотнюк.

«Декілька десятків запитань захисту, за клопотанням прокуратури, були зняті. Усі запитання до експерта стосувалися експертизи, причому тієї експертизи, на підставі якої пред’явлено обвинувачення, на підставі якої встановлено, так прокуратура вважає, збитки, начебто завдані підписанням цих січневих контрактів у 2009 році», – сказав Плахотнюк.

Кірєєв допитував експерта, який не має достатньої кваліфікації – Сірий

Крім того, до суду викликали експерта, що не має кваліфікації достатньої для визначення факту завдання збитків «Нафтогазу» та оцінки всіх документів, потрібних для подібного дослідження, заявив адвокат Тимошенко Микола Сірий.

«Замість того, щоб викликати всіх експертів, які проводили експертизу, викликають тільки конкретних експертів. Більше того, викликають експерта, який не досліджував ключове питання , що стосується суті обвинувачення, а досліджував те питання, що не стосується суті обвинувачення», – зазначив Сірий.

Оцінювати докази будемо ми – Фролова

У свою чергу, представник державного обвинувачення Лілія Фролова запевнила, що для встановлення істини у цьому судовому процесі будуть корисними будь-які письмові матеріали та усні свідчення.

«Ми досліджуємо докази. Оцінювати ми будемо після закінчення судового слідства. Тобто, казати зараз, що є збитки чи немає збитків, я вважаю, що це некоректно і неправильно до того моменту, коли це все закінчиться. Оскільки ще багато клопотань не розв’язано, можуть виникати питання щодо виклику нових свідків», – припустила Фролова.
  • Зображення 16x9

    Дмитро Баркар

    У журналістиці з 1995 року. Працював регіональним кореспондентом BBC-Україна. З 2008 року – парламентський кореспондент радіо Ера-FM. З 2010 року –  на Радіо Свобода (кореспондент, редактор та ведучий програм). Основна тематика: політичні події та аналіз.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG