Доступність посилання

ТОП новини

Янукович призначить Хорошковського віце-прем’єром?


Київ – У Кабінеті Міністрів найближчим часом можуть відбутися кадрові зміни, кажуть депутати з провладної більшості. Першим звільненим може стати міністр фінансів Федір Ярошенко, відзначають вони, і звертають увагу на перевірку , що розпочалася у понеділок в очолюваному ним відомстві. Утім, прес-служба Мінфіну заявила, що ця перевірка є плановою.

Влада невдоволена фінансовою ситуацією в країні, відтак Президент Віктор Янукович особливо наполегливо вимагає від Міністерства фінансів рішучих реформаторських дій, сказав Радіо Свобода депутат із фракції Народної партії Сергій Гриневецький. За його словами, нинішня перевірка Мінфіну Держфінінспекцією, Рахунковою палатою, Податковою службою та Службою безпеки може скінчитися звільненням голови відомства.

«Треба докорінно змінювати грошові відносини, бо не може бути так, що продовольство в Україні вдвічі дорожче ніж у Німеччині. Міністр фінансів призначається Президентом. Президент може внести пропозицію щодо його заміни, якщо вони щось покажуть, нецільове використання коштів, або неефективне використання коштів», – припустив Гриневецький

Грошей нам не вистачає – Мірошниченко

Представник Президента у Верховній Раді, депутат від Партії регіонів Юрій Мірошниченко підтвердив, що Президент має нарікання на економічні результати роботи Кабінету Міністрів. Водночас він відзначив, що відповідальність може понести більш широке коло урядовців, ніж один міністр фінансів.

«Грошей нам не вистачає і звинувачувати лише міністра фінансів – це шукати цапа-відбувайла. Я думаю, що Президент спонукає міністерство до більш професійної роботи, не маючи якихось особистих упереджень до того чи іншого міністра. Наскільки наші колеги у Кабінеті Міністрів це будуть реалізовувати – (від цього) буде залежати їхня перспектива перебування в своїх кріслах», – відзначив Мірошниченко.

Влада починає пожирати сама себе – Павловський

Чинний Кабінет Міністрів приречений, оскільки у ньому є представники різних центрів впливу у Партії регіонів, каже депутат від БЮТ Андрій Павловський.

«Розбірки в середині влади, коли вона саме себе починає поїдати. Бо лідерів опозиції вже кинули за ґрати, тепер влада починає своїх же пожирати. Як, наприклад, відбулося з членом Партії регіонів – головою Верховної Ради Криму, що він там сидить. Я думаю, це їм гарний урок, як мати справу з донецькими бандитами», – сказав Павловський.

Утім, жодні кадрові перестановки за чинної влади до економічних зрушень не призведуть, зазначає депутат він «Нашої України – Народної самооборони» Ксенія Ляпіна.

«Чесно кажучи, хто завгодно може очолити це міністерство. Тут вже все одно, кого вони посталять міністром фінансів. Це нашим фінансам вже не допоможе», – наголошує Ляпіна.

Тим часом видання «Комерсант-Україна», посилаючись на неназвані джерела, пише, що Президент Віктор Янукович шукає привід для звільнення міністра фінансів Федора Ярошенка. Ті ж джерела видання повідомляють, що новим міністром фінансів і водночас віце-прем’єр-міністром може стати нинішній голова СБУ Валерій Хорошковський.
  • Зображення 16x9

    Дмитро Баркар

    У журналістиці з 1995 року. Працював регіональним кореспондентом BBC-Україна. З 2008 року – парламентський кореспондент радіо Ера-FM. З 2010 року –  на Радіо Свобода (кореспондент, редактор та ведучий програм). Основна тематика: політичні події та аналіз.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG