Доступність посилання

ТОП новини

Рок-гурт «Воплі Відоплясова» готується відсвяткувати «25 років на орбіті»


Олег Скрипка
Олег Скрипка

Київ – У вівторок лідер рок-гурту «ВВ» Олег Скрипка розповів про заплановане ювілейне шоу «25 років на орбіті». Концерт відбудеться 20 листопада у Києві. У шоу рок-гурту з нагоди ювілею погодились брати участь українські та іноземні зірки, серед яких Ніна Гаґен, «Ляпіс Трубецкой», Гаркуша, «Бумбокс», Лесь Подерв’янський та інші.

Чверть століття своєї музичної діяльності учасники рок-гурту «Воплі Відоплясова» вирішили відзначити з розмахом – великим шоу у столичному Палаці спорту «25 років на орбіті». Як «прибульців» Олег Скрипка запросив своїх друзів – музикантів із України та закордону.

«Я вам зізнаюсь, що «ВВ» не буде грати дуже великий концерт, бо хочемо, щоб зіграли «Ляпіс Трубецкой», Ніна Гаґен. По 25–30 хвилин вони зіграють. Але будуть артисти, які нас привітають зі сцени, скажуть декілька теплих слів», – розповів лідер гурту «ВВ».

Одна із запрошених гостей ювілейного шоу «ВВ», німецька співачка Ніна Гаґен спочатку взагалі відмовлялась брати участь у концерті, посилаючись на свою політичну позицію з приводу арешту колишнього прем’єра Юлії Тимошенко.

«Але вдалося пояснити, що це не гурт «Воплі Водоплясова» посадив Юлію Тимошенко за ґрати. І якщо вона має якусь політичну позицію, вона може сюди приїхати і її озвучити. Так воно буде більш переконливим, ніж просто не приїхати. Нібито ми умовили її, і вона буде у Києві», – зауважив Олег Скрипка.

Метр світового панк-року Ніна Гаґен разом з ювілярами має заспівати всесвітньовідомий хіт гурту «ВВ» – «Танці».

«Це ціла епоха в українській музиці»

Український музикант, товариш Олега Скрипки Роман Гриньків вважає головним фактором успіху гурту «ВВ» те, що вони можуть подати українське просто, без пафосу.

«Він гарний організатор і шоумен. У нього виходить подати українську ідею гарно і без жлобства. Він вміє подати українське просто», – говорить музикант.

Колега лідера гурту «ВВ» по проекту «Країна мрій» Тетяна Філевська оцінює появу гурту «ВВ» як появу цілої епохи.

«Напевно, «ВВ» – це не просто рок-група, це ціла епоха в українській музиці, в українській культурі загалом. Це ціле покоління людей, що виховувались на цій музиці і слухали зі шкільних часів. Я бажаю «ВВ», щоб вони працювали ще 25 років і радували наступні покоління меломанів і всіх людей з відкритою душею», – зауважила Тетяна Філевська.

Гурт «ВВ» на святковому концерті 20 листопада вперше за 15 років має з’явитися на публіці у своєму історично-класичному складі – до Олега Скрипки і Сергія Сахна приєднаються Олександр Піпа і Юрій Здоренко.

Внаслідок зустрічі цих чотирьох музикантів у далекому 1986 році і з’явився рок-гурт.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG