Доступність посилання

ТОП новини

Містичні одиниці Юрія Андруховича


Юрій Андрухович
Юрій Андрухович

Київ – Юрій Андрухович презентував у Києві нову книгу «Лексикон інтимних міст». Туди увійшли історії про подорожі письменника різних років. Найдовші – про Львів, Нью-Йорк, Київ та Харків, одна з найкоротших – про Єнакієве. За словами автора, дата презентації невипадкова: про 111 міст він розповідає 11-го дня 11-го місяця 11-го року.

Спочатку гості вечора почули про Цурюпинськ та Єнакієве, а також про польські пороми та шведське місто на «И». Поволі черга дійшла і до Києва. «Київ для мене – це люди і кухні», – зізнався Юрій Андрухович. І уточнив: «Університетська практика не рахується, а революція мені наснилася – то був не Київ».

111 інтимних міст Андруховича
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:36 0:00


«Родзинкою» дійства стало нагородження переможців мережевого конкурсу, який тривав – характерно – 11 тижнів на facebook. Там створили сторінку «Лексикону» і щотижня публікували одну цитату із ще не виданої книги, яку обирав сам письменник. Потрібно було вгадати місто за цитатою або продовжити її.

Переможців обирав Юрій Андрухович. На презентації він оголосив їхні імена і подарував по примірнику книги, кожен із яких містичним, звісно, чином коштує у книгарнях 111 гривень. Переможців, однак, виявилось 10 – одне місто залишилось нерозгаданим.

Зала була повна, а автограф-сесія, попри всі намагання організаторів розігнати чергу, розтяглася на півтори години. Наймолодших гостей батьки тримали на руках.

Після презентації у столиці Юрій Андрухович планує привезти «Лексикон» у Чернівці.
  • Зображення 16x9

    Анастасія Москвичова

    Із Радіо Свобода – з 2011 року, з 2013-го до 2020-го – як штатна мультиплатформна журналістка. Спеціалізуюся на соціальній тематиці. Створювала і вела радіопрограму «Право на дію» про права людини та громадський активізм (у 2016–2018 роках), що виходила на «Ера FM».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG