Доступність посилання

ТОП новини

Роздратовані виборці освистали Путіна?


Російський прем'єр Володимир Путін, спорткомплекс «Олімпійський», Москва, 20 листопада 2011 року
Російський прем'єр Володимир Путін, спорткомплекс «Олімпійський», Москва, 20 листопада 2011 року
Москва Прем’єр-міністр Росії Володимир Путін мав виступити у вівторок увечері на концерті у спорткомплексі «Олімпійський». У стінах цього спорткомплексу напередодні, в неділю, російського прем’єра освистали, коли він вийшов на ринг привітати з перемогою свого співвітчизника Федора Ємельяненка. За офіційною версією, свист публіки був адресований не Путіну, а американському спортсменові, який програв.

Благодійна акція-концерт проти наркотиків, в якій, як передбачалося, повинен був взяти участь прем’єр Володимир Путін, називалася «Пацани! Вам це не треба!» Проте російський прем'єр на цю подію так і не приїхав.

За деякими даними, організатором концерту є фонд «Федерація». Увага ЗМІ до діяльності цього фонду прикута після гучного скандалу майже рік тому, коли мати хворої дівчинки повідомила, що до лікарні, де лікується її дочка, гроші від благодійної акції так і не дійшли. У тому концерті, що проходив тоді у Петербурзі, разом зі світовими зірками брав участь глава російського уряду. Володимир Путін тоді грав на фортепіано і співав.

Кому свистіли?

У неділю Володимир Путін з’явився на рингу у спроткомплексі «Олімпійський» після перемоги російського майстра змішаних єдиноборств Федора Ємельяненка. Тоді публіка освистала прем’єра.



Щоправда, гендиректор спорткомплексу «Олімпійський» Михайло Москальов сказав, що, на його думку, свист публіки був призначений американському супернику Ємельяненка – Монсону. Цю ж версію озвучив і речник Путіна – Дмитро Пєсков. Федеральні російські канали показали знову виступ Путіна, але вже без свисту глядачів.



Свист як прояв політичного протесту

Деякі спостерігачі розглядають появу Володимира Путіна на неофіційних подіях, як початок президентської передвиборної кампанії. Але відомий російський політолог Володимир Прибиловський пояснює це іншими причинами.

«Путін турбується про те, чи подобається він людям, чи ні. Він любить подобатися незалежно від виборів. Позавчорашній інцидент показав, що він вже далеко не всім подобається. Просто задовбав він цими своїми появами – бажанням бути нареченим на всіх весіллях і небіжчиком на всіх похоронах», – зауважує Володимир Прибиловський.

Якщо на адресу Путіна свист із трибун лунав вперше, то роздратування проти партії «Єдина Росія» люди вже не приховують. Відомі інциденти на концертах гурту «Машина часу» і співачки Валерії, коли публіка явно висловлює своє негативне ставлення проти грубої агітації правлячої партії. А в понеділок у Челябінську глядачі освистали капітана хокейної команди «Трактор» Володимира Антипова за агітацію на користь «Єдиної Росії».

Експерти вважають, що це говорить не про сміливість публіки, а про накопичення у громадян критичної маси роздратування проти правлячої в Росії вже більше 10 років партії.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG