Доступність посилання

ТОП новини

У Донецьку хочуть розігнати чорнобильців, ті погрожують самоспаленням


Донецьк – Донецький окружний адміністративний суд у середу ухвалив рішення про заборону акції голодучих чорнобильців. Однак рішучості мітингувальників, яких було близько 200, це не похитнуло. Цілий день вони продовжували акцію та чекали на судових виконавців або на правоохоронців, які спробують розігнати протестуючих. Проте у таборі так ніхто і не з’явився.

Донецький міський голова Олександр Лук’янченко заявив, що судове рішення необхідне через загрозу терактів. У той же час начальник управління по зв’язках із громадськістю Донецької міськради Максим Ровінський пояснив, що позов був поданий через листи від МНС, МВС та СБУ, в яких йшлося про те, що «наметове містечко загрожує людям, які там перебувають».

«Єдине, ми висловлюємо надію, що всі сторони будуть дотримуватися закону, і що це питання можна вирішити мирним шляхом», – додав Максим Ровінський.

Донецький суд заборонив чорнобильцям голодувати
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:57 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Чорнобильці налаштовані стояти до кінця

У свою чергу один з лідерів чорнобильців Микола Гончаров зазначив: «Якщо боїться міська влада за нашу безпеку – нема питань. Не оберігайте управління пенсійного фонду, а підійдіть сюди, спецпідрозділи, й оберігайте нас від виникнення терористичного акту. Але все це маячня. Це надумано, це спецслужбами викинута інформація, щоб розігнати нас звідси. Ми незручні. Одна Донецька область бушує».

Він додав, що деякі з голодувальників готові піти на самоспалення у разі застосування проти них сили.

У середу ж, за словами віце-прем’єр-міністра, міністра праці та соціальної політики Сергія Тігіпка, Кабмін ухвалив постанову про підвищення пенсійних виплат для громадян, які потерпіли внаслідок чорнобильської катастрофи. Проте донецькі голодувальники в це не вірять і поки що припиняти акцію не збираються.

Зранку в таборі з’явилися священики УПЦ Київського патріархату та помолилися разом із людьми за те, щоб виплатили пенсій чорнобильцям та за здоров’я голодувальників. Зараз у наметовому містечку голодує 41 людина, в тому числі і два вихідці з Полтавщини. Понад 30 осіб були госпіталізовані.

Виконання рішення суду затягують

В середу увечері Донецька облдержадміністрація поширила офіційний коментар. В ньому йдеться, що судом лише виготовляються виконавчі листи за даним рішенням. І як тільки Державна виконавча служба їх отримає та перевірить, будуть вжиті заходи.

Таку довгу передачу рішення багато хто пояснив проведенням цього ж дня в Донецьку футбольного матчу Ліги чемпіонів: «Шахтар» грає з «Порту». На цю гру президент ФК «Шахтар» Рінат Ахметов запросив міністрів закордонних справ Швеції та Польщі.
  • Зображення 16x9

    Олена Поволяєва

    На Радіо Свобода з жовтня 2011-го року. Народилася, виросла, живу та працюю в Донецьку. У 2009-му році отримала ступінь магістра журналістики та диплом з відзнакою в Донецькому національному університеті. Цікавлюся документальним та радикальним кіно, сучасним мистецтвом, літературою. Катаюся на роликах, подорожую.

    Olena Povoliaieva | Создайте свою визитку


ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG