Доступність посилання

ТОП новини

У Києві мітингують чорнобильці та «афганці»


1,5 тисячі чорнобильців вимагають біля Кабміну не скорочувати їм соціальні виплати
1,5 тисячі чорнобильців вимагають біля Кабміну не скорочувати їм соціальні виплати
У Києві чорнобильці та «афганці» пікетують будівлю Кабінету Міністрів України.

Протестувальники вимагають здійснити виплати за листопад у повному обсязі, призначеному їм рішенням судів. Також учасники мітингу вимагають відкликати законопроект про державні гарантії виконання рішення судів, передбачити в бюджеті додаткові кошти для соціальних виплат незахищеним верствам населення, інвалідам та накласти мораторій на будь-які зміни у відповідному законодавстві.

За повідомленнями, наразі під стінами Кабміну перебувають близько 500 демонстрантів, серед яких не лише члени різних громадських організацій, а й прихильники деяких політпартій.

Чорнобильці та «афганці» пікетують Кабінет Міністрів
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:15 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ


Тим часом, за повідомленням агенції «УНІАН», бійці спецпідрозділу «Беркут» заблокували вхід до Маріїнського парку з боку Верховної Ради. Так вони намагаються попередити об’єднання учасників акції протесту, які мітингують напроти будівлі уряду, з їхніми товаришами, які розташувалися у парку на пагорбі напроти Кабміну.

Також, як інформує агенція, під час сутички з міліцією під Кабміном стало зле голові Харківського міського комітету ветеранів Чорнобиля Володимирові Проскуріну.

Чорнобильці пікетують Кабмін
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:47 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Міліція: чорнобильців біля Кабміну ніхто й пальцем не зачепив

У столичній міліції заперечують повідомлення деяких ЗМІ про застосування сили до чорнобильців, які намагалися встановити намети у парку навпроти Будинку уряду.

Як повідомили у Відділі зв’язків з громадськістю Головного управління МВС України в Києві, близько 10-ї години учасники заходу за підтримки групи народних депутатів України зробили спробу встановити два великі та три малі намети на схилі міського парку напроти будівлі Кабінету Міністрів.

Працівники міліції, які здійснюють охорону громадського порядку у цьому місці, вжили відповідних попереджувальних заходів та перешкодили незаконному встановленню наметового містечка. При цьому сила й спеціальні засоби до мітингувальників на застосовувалися. Нікого з громадян не затримували.

Відділ зв’язків з громадськістю повідомляє, що спроба встановити наметове містечко у центральній частині столиці є свідомо провокаційною. Організаторам акції добре відомо про порядок проведення подібних масових заходів у столиці.
«У цьому сенсі дивним виглядає поведінка деяких народних депутатів України, які активно сприяли протизаконним діям замість того, щоб особистим прикладом демонструвати взірець законослухняності», – заявили в міліції.

Керівництво Головного управління МВС України у Києві закликає учасників акції дотримуватися вимог статті 39 Конституції України, не порушувати громадський порядок, провести свої заходи мирно.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG