Доступність посилання

ТОП новини

Скільки коштують українські чиновники? (огляд преси)


Generic – A photo of Ukrainian newspapers, Kyiv, 23Jun2009
Generic – A photo of Ukrainian newspapers, Kyiv, 23Jun2009
Київ – Новий виток світової економічної кризи змушує навіть заможні країни шукати резерви, скорочувати витрати, в першу чергу, бюджетних коштів. З огляду на це особливо цинічно виглядає нецільове використання в Україні бюджетних коштів за минулий рік на суму 52 мільярди гривень, зазначає дописувач газети «Голос України». За його даними, ця сума дорівнює шостій частині держбюджету. Конкретніше про те, на що пішли бюджетні кошти, парламентське видання розповідає у статті «З апетитами чиновників не вистачить ніяких податків».

Один день роботи українського парламенту коштує державі понад 2 мільйони гривень, апарату Кабміну – 850 тисяч, Державному управлінню справами при Президентові, що опікується комфортом глави держави і низки інших високопосадовців, – понад 3,5 мільйона. Ці гроші спрямовуються для дуже обмеженого кола людей, рівень фінансування життя яких у 30 разів перевищує витрати держави на пересічного громадянина. Цю інформацію надає експерт «Газети по-українськи».

Після новорічних свят адвокати «завалять» суди клопотаннями про негайне звільнення своїх клієнтів, що вчинили нині декриміналізовані господарчі злочини. «Засуджені за економічні злочини особи можуть звільнитися з місць позбавлення волі, сплативши штраф», – інформує експерт газети «Україна молода». Ті ж, хто сьогодні перебуває під слідством за цими статтями і міра запобіжного заходу щодо них – утримання під вартою, вони також можуть сплатити заставу і вийти на волю. Про це інформується в публікації, що так і називається «Заплати і йди на волю».

Побоюючись повторення кризи 2008-2009 років, українці стали заощаджувати на їжі, одязі, розвагах і навіть на новорічних подарунках. Статистика засвідчує різке падіння продажів у багатьох торговельних компаніях. На думку експертів «Ізвєстій» в Україні», причини не в проблемах української економіки. Виною усьому є численні й часто не зовсім об’єктивні, на думку газетярів, повідомлення в ЗМІ, які разом з деякими політиками намагаються залякати обивателя економічним крахом. Заголовок матеріалу «Криза середнього класу».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG