Доступність посилання

ТОП новини

Суд дав Роману Ландіку три роки умовно


Депутат Луганської міськради Роман Ландік
Депутат Луганської міськради Роман Ландік
Луганськ – Ленінський районний суд Луганська засудив Романа Ландіка до трьох років позбавлення волі з відстрочкою на два роки. Якщо він за ці 2 роки не скоїть нічого протизаконного, то його звільнять від відбуття покарання. Таке рішення суд ухвалив сьогодні.

На попередньому, вісімнадцятому, судовому засіданні прокурор Олена Лисицина
просила засудити Романа Ландіка до трьох років позбавлення волі з відстрочкою виконання покарання на два роки випробувального терміну. При цьому, обвинуваченого запропонували відпустити із зали суду на підписку про невиїзд. На думку прокурора, Роман Ландік виправився, а однією з пом’якшувальних обставин є те, що потерпіла сторона отримала матеріальну компенсацію.

Модель Марія Коршунова, яку побив Роман Ландік, не має претензій до нього і вважає, що депутату варто пом’якшити вирок. Натомість Роман Ландік свою провину заперечує. На останньому засіданні він знову повторив, що є «заручним політичних ігор».

У коментарі Радіо Свобода луганський адвокат Ігор Чудовський зазначив, що вважає думку прокурора слушною – зважаючи на всі деталі справи, Роман Ландік, скоріш за все, вийде на волю. За словами адвоката, Роман Ландік, хоч і не визнав своєї провини, однак позиція потерпілої значно додає йому шансів уникнути ув’язнення. Злочин, в якому обвинувачують Романа Ландіка, є середньої тяжкості, максимально можлива міра покарання – п’ять років. Водночас Ігор Чудовський звертає увагу на особливості українського правосуддя.

«Наші суди не відзначаються самостійністю. До ухвалення вироку Президент України висловився щодо цієї справи, сказавши, що Ландік має бути покараний. Тому суд, дослуховуючись до цього виступу, може ухвалити вирок суворіший, ніж вироки, які ухвалюються зазвичай у таких справах», – припускає адвокат.

«Подія вплинула на всіх цих мажорів»

Голова громадської організації «Луганці» Сергій Коваленко є одним із тих, хто влаштовував торік акцію протесту з вимогою покарати Романа Ланідка за побиття дівчини. Громадський діяч вважає, що СІЗО змінило Романа Ландіка.

«Перебуваючи у в’язниці, людина змінилася обов’язково, і не тільки він, але й його батько. Подія вплинула на всю нашу еліту, псевдоеліту, скажімо так. На всіх цих мажорів. Але я гадаю, що вирок суду буде несправедливий. Умовне буде покарання», – не виключає Сергій Коваленко.

Водночас в управлінні Пенітенціарної служби в Луганській області повідомили, що 12 січня на зустрічі з прокурором Роман Ландік вів себе некоректно, намагався спровокувати конфлікт. А на адресу заступника начальника СІЗО висловлювався нецензурною лайкою і погрожував фізичною розправою. За це Роман Ландік отримав сувору догану.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG