Доступність посилання

ТОП новини

Квартирне питання студентів під час Євро-2012


Київ – В Україні не вистачить готелів до Євро-2012, тому чимало студентів змушені будуть поступитися своїм місцем у гуртожитку гостям футбольної першості. Як наслідок – виселеним доведеться вирішувати проблему житла. Хоча ті, хто опікується розміщенням гостей Євро-2012, запевняють, що студенти від цього лише виграють.

До чемпіонату Європи з футболу, матчі якого прийматимуть чотири українських міста – Київ, Львів, Донецьк та Харків – залишилось менше півроку. Україна продовжує готуватися до турніру, а студенти вже ламають голову над тим, куди їм подітися на літо. Близько 15 тисяч осіб лише у Києві із сумом дивляться на Євро-годинник біля КМДА, адже невдовзі вони будуть змушені залишити свої кімнати уболівальникам. Серед цих студентів – п’ятикурсник Влад, який навчається у Національному авіаційному університеті.

«Абсолютно всіх виселяють з гуртожитка. Я повинен знайти собі нове житло до кінця травня так як під час Євро 2012 тут будуть жити вболівальники», – розповідає студент.

Від Євро студенти лише виграють – Голубаха

Водночас голова Асоціації туроператорів Ігор Голубаха запевняє, що проведення Євро 2012 в Україні принесе користь і тим студентам, яких тимчасово виселять із гуртожитку.

«Ті приміщення, в яких вони мешкають, чи ті приміщення загального користування в тих гуртожитках, де заплановано ремонт, будуть відремонтовані. Відповідно будуть покращені їхні умови перебування там»,– зазначив Ігор Голубаха.

Навіть тим студентам, які готові платити гроші за оренду, знайти житло буде непросто, зазначають в одній із ріелторських агенцій Києва.

«Центральна частина міста буде повністю зайнята. Єдина можливість студентам зняти житло – на околиці Києва або в приватному секторі. Зараз фанати вже бронюють номери. Все буде забито фанатами»,– каже ріелтор.

Як зазначають у фірмі, вже близько 40% житла заброньовано і це лише завдяки тому, що бронювання контролюють.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG