Доступність посилання

ТОП новини

Калорії – вороги пам’яті, а зима – небезпека для серця


Висока калорійність їжі може негативно позначитись не лише на тілесних габаритах
Висока калорійність їжі може негативно позначитись не лише на тілесних габаритах
Висока калорійність їжі може негативно позначитись не лише на тілесних габаритах. Калорії даються взнаки на погіршенні функцій пам’яті. Про це повідомляє американська телемережа Fox News.

Нове дослідження науковців із клініки у Скотсдейлі американського штату Арізона засвідчило, що щоденне вживання від 2100 до 6000 калорій може потенційно майже подвоїти ризик ураження пам’яті у людей віком у 70 років і старшим.

Дослідники клініки обстежили загалом понад 1200 осіб віком від 70 до 89 років. У всіх випадках, де калорійність щоденної їжі переходила за дві тисячі, небезпека руйнування пам’яті підвищувалась вдвічі.

Під час експерименту науковці брали до уваги лише калорійність вживаної їжі, оминаючи характер і склад самої їжі як такої. Науковці зазначають, що дані експерименту свідчать про погіршення функцій пам’яті попри відмінності в їжі або фізичній активності деяких учасників дослідження.

З огляду на отримані результати, учені не рекомендують ані голодування, ані навіть недоїдання, зазначаючи, що ключовим підходом до їжі для літніх людей повинна бути поміркованість.

Провокуюча зимова пора

У людському організмі для серцевих проблем найбільш провокуючою є зимова пора року. Про це повідомляє газета The Washington Post, пропонуючи дослідження і висновки американських спеціалістів.

Розтягнені у часі новорічні свята і, як наслідок, зниження фізичної активності і втрата контролю над вагою – ці причини частково пояснюють проблему. Однак не лише вони.

Кардіолог Нью-Йоркського університету Говард Вайнтроб зазначає, що вдихання холодного повітря через рот охолоджує коронарні артерії, і це може небезпечно зменшити обсяг крові, який надходить до серця. Кардіолог пропонує при цьому простий спосіб запобігання цьому ефекту: закривати рота шарфом для підігріву повітря під час дихання.

У свою чергу Техаський інститут серця провів дослідження, згідно з яким хвиля інфарктів породжується, як правило, під час епідемій грипу. У цьому зв’язку спеціалісти радять превентивні заходи у формі пропованих антигрипових ін’єкцій.

Ще одне дослідження вказує на те, що брак вітаміну D підвищує ризик інфаркту. У зв’язку з тим, що саме в зимовий час людський організм не продукує достатньо цього вітаміну, експерти радять приймати відповідні вітамінні додатки.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG