Доступність посилання

ТОП новини

Прорив у електродвигунах і роботи для кухні


Американські винахідники із університету в Пінічній Кароліні виявили, що деякі види полімерів здатні швидко акумулювати величезну кількість енергії. Про це повідомляє інтернет-ресурc ScienceDaily.

Науковці припускають, що цей винахід може підштовхнути до створення потужніших і високоефективних електричних автомашин. Винайдені полімерні конденсатори виявилися спроможними зберігати щонайменше в сім разів більше електроенергії, ніж ті, які використовуються нині.

Ці властивості полімерів відкривають можливість для електричних автомашин домогтися такого самого прискорення, яке спостерігається у двигунах, що працюють на бензині.

Роботи з людським обличчям

Той-таки інтернет-ресурс ScienceDaily розповідає про винахід науковців із німецького Технологічного інституту в Карлсруе. Учені сконструювали робота для щоденної праці на кухні і тим самим була здійснена давня мрія господарок отримати допомогу в кухонних справах.

Винайдений робот на ймення Армар має прямо-таки людські звички. Він може розуміти команди і виконувати їх самостійно, без допомоги. Наприклад, може дістати молоко з холодильника.

Завдяки мікрокамерам і сенсорам робот дуже добре орієнтується в кімнаті, розпізнає об’єкти і орудує ними із необхідним для цього відчуттям.

На додаток, робот реагує на жести людей і може вчитися, спостерігаючи, як треба виймати посуд із посудомийної машини і чистити робоче місце на кухні.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG