Доступність посилання

ТОП новини

Кличко і Семеренко тріумфують у Німеччині


Володимир Кличко святкує перемогу над Жан-Марком Мормеком, Дюсельдорф, Німеччина, 3 березня 2012 року
Володимир Кличко святкує перемогу над Жан-Марком Мормеком, Дюсельдорф, Німеччина, 3 березня 2012 року
Одразу дві важливі перемоги українські спортсмени здобули цього тижня на аренах Німеччини – чемпіон світу з боксу Володимир Кличко захистив свої титули в Дюссельдорфі, а біатлоністка Віта Семеренко у Рупольдинґу стала призеркою першості планети.

Старт чемпіонату світу з біатлону вийшов провальним для української збірної. У змішаній естафеті «синьо-жовті» фінішували лише чотирнадцятими, хоча ще кілька тижнів тому, на восьмому етапі Кубка світу у фінському Контіолахті стали другими. Підвела партнерів Віта Семеренко, яка під час стрільби не лише використала всі додаткові патрони, а ще й забігла на штрафне коло. Дива швидкості і влучності не продемонстрували також Наталія Бурдига, Андрій Дериземля і Сергій Семенов.

Але ж як Віта реабілітувалася! Вона стала бронзовою призеркою у спринтерській гонці, яка відбулася в суботу. Попереду Віти фінішували дві головні фаворитки сезону – німкеня Маґдалена Нойнер і білоруска Дарія Домрачева. Усі призерки продемонстрували стовідсоткову влучність. Для подолання дистанції довжиною 7,5 кілометра чемпіонці світу знадобилася 21 хвилина 7 секунд. Білоруска програла 15,2 секунди, українка – 37,6 секунди.

Віта Семеренко здобула «бронзу» у конкуренції з іншими влучними суперницями – шведкою Геленою Екгольм і француженкою Марі-Лор Брюне, які програли українській призерці менш як десять секунд.

У суботу також відбулася спринтерська гонка серед чоловіків. Виграв змагання лідер загального заліку Кубка світу француз Мартен Фуркад, другим фінішував норвежець Еміль-Еґле Свендсен, третім – швед Карл-Йоган Берґман. Найкращим серед українців став Сергій Семенов, у нього 22-й результат.

Володимир Кличко: 50-й Мормек у кар’єрі

Чемпіон світу з боксу у важкій вазі за версіями WBA, WBO та IBF Володимир Кличкоо провів черговий захист титулів.

У поєдинку, який відбувся в німецькому Дюссельдорфі, українець легко нокаутував француза Жана-Марка Мормека. Для 50-ї в кар’єрі перемоги нокаутом Володимирові Кличку вистачило чотирьох раундів.

Тепер в активі Кличка-молодшого стало 57 перемог у 60 поєдинках на професійному рингу.

Згідно з рішенням IBF, Володимир Кличко повинен обов’язково зустрітися у своєму наступному поєдинку з офіційним претендентом за цією версією Тоні Томпсоном. Про іншим можливих опонентів Кличко розповів на прес-конференції після бою.

«Є Девід Прайс, який навіть вищий за мене, є Тайсон Ф’юрі, який і більший, і важчий за мене. Є Повєткін, Мітчелл, Арреола, який відмінно нокаутував Еріка Моліну у першому раунді. Гадаю, Арреола цілком заслуговує на чемпіонський бій», – резюмував Володимир Кличко.
  • Зображення 16x9

    Антон Шульга

    Працюю на Радіо Свобода з квітня 2010 року. Редактор та ведучий ранкових новин. Попередній трудовий досвід також пов’язаний із радіо – обласним державним у Луганську, «Радіо-Ера» в Києві. Народився 1975 року у Жовтих Водах на Дніпропетровщині. Вищу освіту отримав у Луганському державному педагогічному університеті ім. Тараса Шевченка.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG