Доступність посилання

ТОП новини

Янукович наказав Азарову покращити життя вже цього року


Президент Янукович розпочав виборчу кампанію зі звичних обіцянок – експерт
Президент Янукович розпочав виборчу кампанію зі звичних обіцянок – експерт
Київ – Президент Віктор Янукович запропонував оновити соціальну політику держави. Про це він заявив на розширеному засіданні уряду. Головними стратегічними напрямками соцреформ мешканець Межигір’я назвав зменшення різниці між статками бідних та багатих, перехід до адресної соціальної допомоги та створення нових робочих місць. Утім, експерти відзначають, що ідеї не нові, а грошей на їхню реалізацію бракує. Чергова хвиля роздавання коштів може спричинити стрибок споживчих цін, попереджають вони.

Президент Віктор Янукович дав низку доручень уряду щодо підвищення пенсій та інших соціальних виплат. За його словами, виплати тим, хто вийшов на пенсію до 2008 року, мають збільшитися у середньому на 100 гривень. Також Президент пообіцяв збільшення пенсій для військовослужбовців за вислугу років і для учасників війни. Крім того, за словами глави держави, інвалідам війни потрібно підвищити одноразову допомогу до 9 травня.

Віктор Янукович також дав доручення провести перерахунок страхових виплат людям, які отримали травми внаслідок праці, діти з малозабезпечених родин, за його словами, отримають додатково по 260 гривень. Крім того, Президент доручив уряду у другій половині 2012 року виплатити по одній тисячі гривень для компенсації 6 мільйонам вкладників Ощадбанку. Відповідальність за виконання обіцянок Віктор Янукович поклав на уряд загалом і на Прем’єр-міністра Миколу Азарова особисто.
Кожен з членів уряду побачив своє місце у виконанні цієї програми. Якщо не побачили, подумайте, ширше відкрийте очі і ви побачите
Віктор Янукович

«Кожен з членів уряду побачив своє місце у виконанні цієї програми. Якщо не побачили, подумайте, ширше відкрийте очі і ви побачите. Ця програма, ми будемо її називати «Нова якість соціальної політики», не закінчиться 2012 роком. Ми її будемо продовжувати і далі. Тому реалізація нових соціальних ініціатив – це персональна відповідальність кожного члена уряду», – зазначив Янукович.

Президент також доручив уряду забезпечити скорочення черг на отримання житла та зниження ціни на нерухомість. Крім того, за його словами, в Україні з травня розпочнеться програма іпотечного кредитування під 2-3 % річних.

Янукович планує звільнити Азарова?

Всі ці обіцянки є не більш ніж передвиборна маніпуляція, каже перший заступник голови парламентського комітету з питань фінансів, депутат від БЮТ Сергій Терьохін. За його словами, Віктор Янукович навмисне кілька разів наголосив, що відповідальним є Микола Азаров, щоб у разі провалу відбутися заміною Прем’єр-міністра.
Напевно, політологи сказали, на яку частину суспільства треба давити, щоб підняти нульовий рейтинг Партії регіонів та Януковича особисто
Сергій Терьохін

«Після одіозного рішення Конституційного Суду формальним керівником уряду є не Азаров, а Янукович, оскільки він одноосібно може впливати на рішення міністрів. Тепер з приводу його ініціатив. Жодних нових ідей! Все воно якесь радянське. Напевно, політологи сказали, на яку частину суспільства треба давити цими пропозиціями, щоб підняти нульовий рейтинг Партії регіонів та Януковича особисто. Але воно не спрацює», – сказав Радіо Свобода Терьохін.

Роздавати гроші перед виборами небезпечно для економіки – Розенко

Нині Кабінет Міністрів не може впоратися з виконанням обіцянок, які роздавалися під час президентської виборчої кампанії, через нестачу коштів, запевнив Радіо Свобода провідний експерт Центру імені Разумкова Павло Розенко. Він застеріг, що подальша роздача коштів, без створення умов для достатнього наповнення держбюджету, може призвести до чергового «просідання економіки» та погіршення рівня життя громадян.
Це повторення того шляху, який пройшла ця команда у 2004 році. Перед виборами різко збільшили розмір заробітних плат бюджетникам та розмір мінімальної пенсії за віком
Павло Розенко

«Це повторення того шляху, який пройшла ця команда у 2004 році. Перед виборами різко збільшили розмір заробітних плат бюджетникам та розмір мінімальної пенсії за віком на ті ж самі 100-150 гривень. Наслідки такої картини ми мали і у 2005 році, коли роздача владою грошей обернулася різким збільшенням дефіциту пенсійного фонду і різким зростанням цін на все», – нагадав Розенко.

У свою чергу Микола Азаров пообіцяв, що під час внесення змін до державного бюджету на 2012 рік соціальні ініціативи Президента будуть передбачені. За словами віце-прем’єра, міністра соціальної політики Сергія Тігіпка, для виконання соціальних обіцянок потрібно близько 16 мільярдів гривень.
  • Зображення 16x9

    Дмитро Баркар

    У журналістиці з 1995 року. Працював регіональним кореспондентом BBC-Україна. З 2008 року – парламентський кореспондент радіо Ера-FM. З 2010 року –  на Радіо Свобода (кореспондент, редактор та ведучий програм). Основна тематика: політичні події та аналіз.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG