Доступність посилання

ТОП новини

На Майдані популярними напоями помили двигун (ВІДЕО+ФОТО)


У Києві популярним напоєм помили двигун
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:46 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
Київ – Близько десятка представників Конгресу українських націоналістів та Української народної партії провели в Києві на майдані Незалежності акцію протесту проти використання шкідливих харчових добавок. Учасники акції апелювали до того, що добавки, які містяться у найпопулярніших газованих напоях, стимулюють розвиток пухлин у людському організмі.

Щоб довести «вбивчу дію» харчових добавок, учасники акції помили двигун автомобіля найпопулярнішими з цих напоїв.

Організатори акції закликали владу дотримуватись Конституції України у сфері захисту прав споживачів. Хоча, за словами протестувальників, це малоймовірно, оскільки «представники влади і є власниками найбільших підприємств, що виробляють солодкі напої».

Акцію приурочили до Дня захисту прав споживачів.

В Україні близько 600 хімічних добавок дозволено використовувати у харчовій промисловості. Про це є відповідна постанова уряду, ухвалена в 1999 році. Багато хто вважає, що більшість із цих добавок, які позначаються літерою «Е» і тризначною цифрою, не є корисними для організму людини.

У країнах Європейського Союзу вміст барвників, консервантів, стабілізаторів, емульгаторів контролює велика кількість наукових установ. Головна інстанція, яка вивчає всі можливі наслідки споживання певних домішок,– Європейська комісія.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG