Доступність посилання

ТОП новини

100 років трагедії «Титаніка» (ВІДЕО)


Ця трагедія не перестає вражати і після сторіччя
Ця трагедія не перестає вражати і після сторіччя
Лондон – У ніч на 15 квітня 1912 року посеред Атлантичного океану затонуло найбільше на той час у світі судно, яке наштовхнулося на айсберг. Трагедія «Титаніка» не перестає вражати і після сторіччя.

На борту судна в ту темну ніч було загалом 2223 людини. Воно затонуло упродовж 2 годин і 40 хвилин. 1517 пасажирів та членів екіпажу загинули, і лише 706 врятувалися.

Коли тонув «Титанік», то першими в рятувальні шлюпки сідали жінки і діти.

Архівні кадри: загибель «Титаніка»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:47 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ


Останні спогади

На усіх місць не вистачало, тому, як розповідала остання уціліла людина з «Титаніка» Мілвіна Дін, її батько загинув, але вона з матір’ю та її дворічний братик вціліли.

«Мій батько, як переповідали, пішов на палубу, а потім, повернувся і сказав, що судно зіштовхнулося з айсбергом. Він сказав дітей підняти з ліжка і вивести на палубу якомога швидше. Я була така малесенька, що на мене не могли одягати рятувальний жилет. Тому мене поклали у торбу і спустили за борт», – розповідала в останньому інтерв’ю Мілвіна Дін, яка померла у 97-річному віці у травні 2009-го.

Сама вона, звичайно, нічого не пам’ятала, бо у той трагічний передсвітанок віком вона була лише трохи понад два місяці. Але усе її життя було позначене «Титаніком». Її сім’я, яка їхала жити в Америку, повернулася без батька назад в Англію.

Маршрутом «Титаніка»

У Белфасті в Північній Ірландії, де «Титанік» будували, з нагоди сторіччя його загибелі нещодавно спорудили монумент і влаштували світлове шоу.

Цього тижня з Саутгемптона вирушив океанський лайнер Балморал, який плистиме трагічним маршрутом і на вихідні буде на тому місці в Атлантиці, де затонув Титанік.

На борту – багато нащадків тих, хто був на «Титаніку» 100 років тому.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG