Доступність посилання

ТОП новини

Після півторарічної перерви часопис «Сучасність» відновив роботу


Після півторарічної перерви часопис «Сучасність» відновив свою роботу. Про це повідомив головний редактор часопису Тарас Федюк, презентуючи пілотний випуск за січень-березень поточного року. За його словами, доля часопису «Сучасність» протягом останніх п’яти років була нелегкою, тричі журнал змушений був призупиняти вихід. Востаннє це сталося у середині 2010 року.

«Це було пов’язано зі зміною влади, і, відповідно, політики, які його фінансували, опинилися в опозиції, опинилися без грошей. Це було несподівано і для редакції, бо якби попередили раніше, ми б знайшли якиїсь вихід», – уточнив Федюк.

Як нагадав співголова редакційної ради часопису, письменник, громадський діяч Іван Дзюба, часопис «Сучасність» був заснований у 1961 році у Мюнхені групою емігрантів, які на той момент вже 15 років жили за межами України і відчули потребу видавати журнал незалежної української думки. Безпосередньо в Україні журнал почав видаватись з 1992 року.

Пілотний номер можна вже придбати у книгарнях, крім того, 500 екземплярів відправлять поштою усім передплатникам, які були в журналу на момент призупинення його виходу в 2010 році, «як вибачення за перерву».
XS
SM
MD
LG