Доступність посилання

ТОП новини

Ґідо Вестервелле підтримує Йоахіма Ґаука у рішенні не відвідувати Україну


Міністр закордонних справ Німеччини Ґідо Вестервелле
Міністр закордонних справ Німеччини Ґідо Вестервелле
Міністр закордонних справ Німеччини Ґідо Вестервелле підтримує позицію федерального президента Йоахіма Ґаука щодо його відмови від візиту до України. «Я вважаю, що президент ухвалив вірне рішення. Федеральний уряд підтримує спільну ініціативу щодо надання відповідного медичного лікування Юлії Тимошенко», – заявив Вестервелле у четвер під час свого візиту до Брунею.

Він зазначив, що неодноразово пропонував українському уряду розглянути пропозицію щодо можливості лікування Тимошенко в Німеччині.

«Вирішальним для нас є те, що Юлія Тимошенко та інші хворі в’язні, отримають належну медичну допомогу», – наголосив міністр закордонних справ, наголошуючи, що політичній «інструменталізованій юстиції» не має бути місця. «Це все є для нас важливим, якщо ми говоримо про угоду про асоціацію між Україною та Європейським союзом», – зауважив Вестервелле.

За словами міністра закордонних справ Німеччини, «той, хто хоче рухатись у напрямку Європейського союзу, має усвідомити, що ми – це суспільство з цінностями, які ґрунтуються на дотриманні закону». Міністр зауважив, що його відомство перебуває у тісному контакті та обміні інформацією з федеральним президентом.

Раніше у четвер стало відомо з німецьких ЗМІ, що президент Німеччини Йоахім Ґаук не поїде до України на зустріч у Ялті президентів країн Центральної Європи, яка відбудеться в травні.

Як повідомив Радіо Свобода речник президента – Андреас Шульце, посольство України в Берліні було поінформоване про рішення президента, яке виникло у зв’язку з обставинами довкола Юлії Тимошенко.

Не тільки президент, а й уряд та інші офіційні відомства Німеччини переконані, що Юлія Тимошенко має пройти відповідне медичне лікування.
XS
SM
MD
LG