Доступність посилання

ТОП новини

Міністри Чехії і Словаччини: позиція України в Європі під загрозою через справу Тимошенко


«Якщо стан здоров’я колишнього українського прем’єра Юлії Тимошенко в тюрмі погіршуватиметься й далі, то це ставить під загрозу європейську позицію України», – заявив сьогодні у Празі міністр закордонних справ Чехії Карел Шварценберґ під часу зустрічі з колегою зі Словаччини Мірославом Лайчаком.

На думку словацького міністра, ув’язнення Тимошенко є найбільшою, але не єдиною проблемою в Україні. «Якщо б я мав висловитись футбольною термінологією, то Україна засвідчує велике мистецтво забивати голи у власні ворота», – додав словацький політик.

Він також заявив, що, попри великі зусилля ЄС допомогти Україні в її наближенні до європейського політичного, економічного та культурного простору, Київ створює низку перешкод, які цей процес зупиняють або сповільнюють.

Щодо можливості приїзду міністрів закордонних справ Чехії та Словаччини на футбольні матчі Євро-2012 в Україну обидва політики заявили, що вважають «вразливим» поєднання політики зі спортом, але, за їхніми словами, втримати Україну на її проєвропейському шляху важливіше.
XS
SM
MD
LG