Доступність посилання

ТОП новини

Прикарпатські комуністи провели на честь 1 травня автопробіг


Із Івано-Франківська до Коломиї і назад – за таким маршрутом провели автопробіг, присвячений 1 травня, комуністи Івано-Франківської області, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

Кілька автівок подолали 130 кілометрів під червоними прапорами КПУ.

Першотравневі мітинги відбулися в Івано-Франківську й Коломиї. Їхні учасники висловлювали протест проти «антинародної політики», яку, як вони кажуть, проводить влада.

За словами першого секретаря Івано-Франківського обкому КПУ Володимира Стули, «жителі схвально сприймали акції», не було сутичок із представниками націонал-патріотичних сил, як попередніми роками.

Комуністи Снятинського і Коломийського районів провели спільне святкування у селищі Заболотів біля меморіального знака на честь першотравневих подій 1924 року. Тоді під час багатолюдної демонстрації, організованої Комуністичною партією Західної України (КПЗУ) за участю українських і польських трудящих, загинуло кілька людей.

Мітинги комуністів на Прикарпатті традиційно були нечисельними. Більшість галичан називає це свято «совковим», а дехто пропонує перейменувати його на «день дачника і городника».
XS
SM
MD
LG