Доступність посилання

ТОП новини

Троє президентів підтвердили приїзд на саміт Януковича


Президенти Польщі, Словаччини і Молдови підтвердили свою участь у саміті держав Центральної Європи в Ялті 11–12 травня. Про це повідомляють українські інформагенції.

Наприкінці квітня Міністерство закордонних справ України заявило, що саміт держав Центральної Європи відвідають керівники 10 країн – Польщі, Албанії, Болгарії, Литви, Македонії, Румунії, Словаччини, Хорватії, Чорногорії та Молдови.

Президенти Румунії Траян Бесеску, Албанії Бамір Топі, Хорватії Іво Йосипович, Чехії Вацлав Клаус відмовилися від поїздки на саміт на знак протесту проти порушень прав людини в Україні. Президент Німеччини Йоахім Ґаук не прийняв запрошення на саміт, як повідомляли, після консультацій зі своїм Міністерством закордонних справ, яке «високо оцінило» це рішення, як вважають, саме у зв’язку зі справою Тимошенко.

Іще кілька президентів – Болгарії, Латвії, Естонії, Італії, Австрії, Словенії – відмовилися прибути на саміт, офіційно пославшись на інші причини; при цьому в деяких випадках усе ж була висловлена стурбованість справою Тимошенко.

Досі не відомо, чи приїдуть, зокрема, президенти Литви, Македонії і Чорногорії. Міністерство закордонних справ України планує оприлюднити остаточний список учасників саміту в Ялті у понеділок, 7 травня.
XS
SM
MD
LG