Доступність посилання

ТОП новини

МВС: вибухи в Дніпропетровську активізували «телефонний тероризм»


Міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко
Міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко
Після чотирьох вибухів, що сталися у Дніпропетровську 27 квітня, в Україні активізувалися анонімні дзвінки про замінування, жоден із яких не підтвердився. Про це повідомив сьогодні на брифінгу міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко.

«На жаль, не обійшлося і без випадків безвідповідального ставлення окремих громадян до людської біди. МВС отримало два анонімні дзвінки про замінування у Дніпропетровську, але ці повідомлення не підтвердилися. Особи, які робили неправдиві повідомлення, встановлені та затримані», – відзначив Захарченко.

Міністр повідомив, що проти цих людей порушено кримінальну справу за статтею 259 Кримінального кодексу, їм загрожує штраф до 17 тисяч гривень та позбавлення волі до 5 років.

27 квітня анонімні дзвінки про загрозу вибуху міліція отримувала також у Запоріжжі та Києві. Правоохоронці вибухівки не виявили. Загалом за останні кілька днів в Україні було 12 повідомлень до міліції про підозрілі предмети, які, однак, не виявилися вибухівкою.

Віталій Захарченко заявив, що у зв’язку з вибухами у Дніпропетровську загрози запровадження надзвичайного стану немає. Водночас в усіх містах України міліція перейшла на посилений варіант несення служби: працівники МВС патрулюють вулиці цілодобово, в тому числі й із собаками, навченими знаходити вибухівку.
XS
SM
MD
LG