Доступність посилання

ТОП новини

На місці будівництва храму УПЦ (МП) журналісту розбили голову (ФОТО, ВІДЕО)


Невідомий чоловік напав на журналіста
Невідомий чоловік напав на журналіста
Київ – Зустріч мешканців Дніпровського району Києва щодо законності будівництва церкви у парку Перемоги перервав напад невідомих у масках на будівництво. Забудовники не чинили їм опору, водночас один з них напав на журналістів, які знімали інцидент, і погрожував, що викличе собі на допомогу організації ветеранів Афганістану.

У п’ятницю під час зустрічі мешканців Дніпровського району Києва стосовно будівництва храму Української православної церкви (Московського патріархату) невідомі юнаки у масках почали руйнувати огорожу, будівельні вагончики і саме будівництво, повідомив кореспондент Радіо Свобода. Будівельники відійшли вбік і їм не заважали.

Молодики скандували «Поверніть нам парк!», а коли на місце прибули правоохоронці, втекли з місця події. Невдовзі одного з них затримала міліція.
Будівництво храму є незаконним, запевняє представник об’єднання «Самоврядна громада» Інна Плотникова.
Проект храму
Проект храму

«Проект храму не погоджений ані з місцевою громадою, ані з владою. У нас є відповідь Київської міськдержадміністрації, в якій сказано, що дозволу на храм у парку Перемоги не надавали. Окрім того, в копії проекту, яку ми змогли отримати, видно, що храм і сусідні споруди займають дуже велику частину зеленої зони», – сказала вона.

Про те, що жодної церкви у цьому парку офіційно не зареєстровано, підтвердили і правоохоронці, які прибули на місце конфлікту.

Водночас представник забудовника, який відмовився представитися, запевнив що в нього є «головне – церковне благословення на будівництво».
Невідомі зносять недобудований храм УПЦ (МП) у парку в Києві
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:41 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Забудовник напав на журналістів

Під час конфлікту на будівництві цей чоловік розбив голову фотокореспонденту порталу «Точка.нет», який знімав інцидент. Після цього він намагався відібрати фотоапарат у іншого журналіста та застосував фізичну силу до місцевої мешканки, яка знімала інцидент на відео.

Ірина, місцева мешканка, повідомила: «Цей чоловік, який відмовився назватися, розбив голову журналістові якимось прутом, хотів утекти машиною, а коли його намагалися зупинити люди, пробував їх переїхати. Мене він ображав, заламував руки, а міліція, яка прибула на місце, не хотіла його затримувати».

Потерпілого забрала «швидка допомога». Тим часом нападник, який не став називати себе, продовжував погрожувати представникам ЗМІ, і зокрема – обіцяв долучити до конфлікту ветеранів Афганістану.

Поки представники Радіо Свобода перебували на місці конфлікту, міліціонери збирали свідчення переважно про тих, хто руйнував будівництво. Правоохоронці не затримали нападника на журналіста, однак заявили, що в подальшому його допитають.

Радіо Свобода продовжує відстежувати ситуацію.
  • Зображення 16x9

    Євген Солонина

    На Радіо Свобода працюю журналістом з 2008 року.  Народився 1979 року в місті Мелітополь Запорізької області. Закінчив факультет журналістики Запорізького Національного університету. Як журналіст найбільше цікавлюся економічною, екологічною та соціальною тематикою. На дозвіллі захоплююся садівництвом та альпінізмом.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG