Доступність посилання

ТОП новини

У Москві порушили кримінальні справи через сутички


У зв’язку з сутичками учасників опозиційної акції «Марш мільйонів» і поліції в столиці Росії Москві в неділю порушені кримінальні справи за статтями про «заклики до масових заворушень» і «застосування насильства до представника влади», повідомили у Слідчому комітеті Росії.

Загалом затримані, за повідомленнями, не менш як 400 людей.

Більшість затриманих – учасники «Маршу мільйонів», який мав на меті висловити протест проти інавгурації Володимира Путіна на третій президентський термін, що має відбутися в понеділок.

Серед них – кілька опозиційних лідерів. За повідомленнями, затриманим опозиціонерам, серед яких, зокрема, Сергій Удальцов, Олексій Навальний чи Борис Нємцов, загрожує адміністративний арешт за непокору поліції.

Кореспонденти Радіо Свобода повідомляють, що поліція, розганяючи учасників акції, діяла вельми рішуче.

Іще кількадесят людей затримали при спробі провести несанкціоновану акцію на Манежній площі попід мурами Кремля, на яку вони вийшли під гаслами «Не допустимо злодія до Кремля!» Там опозиціонери хотіли влаштувати наметовий табір і протриматися до інавгурації.

У московській поліції назвали сутички, що сталися, «спланованою провокацією» й додали, що в їхньому перебігу потерпіли кілька правоохоронців і журналістів. Загалом, за повідомленнями, шпиталізовані кілька людей.

Сутички з застосуванням димових шашок і подразливого газу сталися в центральній частині Москви, біля Болотної площі, де мав відбутися велелюдний мітинг опозиції, коли поліція перекрила проходи в напрямку до самого центру міста.

Мітинг на Болотній площі, який так і не почався, через це оголосили закритим.

Демонстранти прийшли на Болотну площу за планом дозволеної акції «Марш мільйонів». Ходою вулицями Москви до площі пройшли, за даними поліції, близько 8 тисяч людей, а, за іншими підрахунками, від 25 до 70 тисяч.
XS
SM
MD
LG