Доступність посилання

ТОП новини

Постраждалий журналіст: свідчення співака Ларсона неправдиві


Cпівак-репер Сергій Ларькін (Ларсон)
Cпівак-репер Сергій Ларькін (Ларсон)
Марічка Дачковська


Київ – Журналіст Андрій Пясецький звинуватив співака-репера Сергія Ларькіна, відомого під псевдонімом Ларсон, у неправдивості свідчень. Пясецький стверджує, що Ларькін його побив. За версією журналіста, це сталося 3 квітня цього року, коли на нього напав водій «Лексуса», що їхав тротуаром по одній із київських вулиць. За кермом був репер Ларсон, зять головного тренера збірної України з футболу Олега Блохіна. Натомість Ларсон заявив, що заїжджав на парковку біля одного із ресторанів і в нього був конфлікт із журналістом. Але співак наголосив, що не бив Пясецького.

Журналіст Андрій Пясецький стверджує, що репер перед тим, як інцидент розпочався, заїхав зовсім не на парковку біля ресторану, а на тротуар. «На з’їзд заскакує чорний лексус. Заскакує досить швидко, бо ледь встигли відстрибнути люди, що перед нами стояли. Я стояв зі своїм товаришем… Мабуть, у нього вже допрацювали гальма, і він зупинився переді мною в кількох сантиметрах. Тобто, коли ми вже пішли, його машина стояла на тротуарі, заїзд на парковку ресторану, як стверджує ця людина, насправді далі, за 40 метрів по вулиці Михайла Задніпровського. Інцидент відбувся на переході… Я йшов, власне, я вважав епізод вичерпаним… Дмитро йшов трохи попереду, напевно тому не міг мене захистити…», – розповів журналіст.

Євгенія Закревська, адвокат Пясецького, обурена, що прокуратура досі не порушила кримінальну справу проти особи. «П’ятого квітня 2012 року було порушено кримінальну справу, але її було порушено за фактом. Ознаки об’єктивної сторони злочину і особа, яка їх вчинила, були з’ясовані вже на момент порушення кримінальної справи. Андрій Пясецький лежав у відділенні нейрохірургії. Вже було відомо, що з ним сталося, вже було відомо, що він отримав тяжку черепно-мозкову травму», – наголошує адвокат.

Вона також зазначає, що за інформацією лікаря потерпілого, завдані ушкодження загрожували життю Андрія Пясецького, тому їх можна визнати тяжкими. Більше того, Євгенія Закревська стверджує, що ще 5 квітня подала заяву на призначення експертизи, коли були всі ознаки ушкоджень, адже саме тоді вона була б найбільш доцільною. Однак, скаржиться адвокат, минув місяць, а ніякої відповіді на свою заяву вона не отримала.

У МВС порадили адвокату звернутися до прокуратури

Речник МВС України Володимир Поліщук радить адвокатові звернутися до прокуратури, а не до міліції, якщо вона має претензії з приводу порушення справи. Щодо статусу зятя Олега Блохіна – голова управління зв’язків з громадськістю МВС України повідомив: «Так як справу порушено за фактом, то, звичайно, Сергій Ларькін проходить поки що як свідок. Якщо буде порушена кримінальна справа проти нього, то він уже буде підозрюваний…».

У справі відсутні відеоматеріали, хоча отримати їх правоохоронцям було б нескладно, стверджує Євгенія Закревська. «Там дійсно були камери спостереження і мною було слідчому повідомлено особисто і письмово про наявність зазначеної камери, і було прохання зробити запит до зазначеного підприємства. Проте, як мені повідомив особисто слідчий, на момент порушення кримінальної справи, а це було якраз 3 доби, в які зберігаються відеоматеріали, не було зроблено запиту стосовно них». Більше того, адвокат особисто відправляла запит до підприємства, яким була встановлена камера, однак їй відмовили, пояснивши, що у зв’язку з прийнятим терміном зберігання відеоархіву запис надати не можуть.

Володимир Поліщук у відповідь заявив: «Відеоматеріали – це звичайно дуже потужний додатковий спосіб довести свою винуватість або невинуватість, але, крім того, є свідки, вони були опитані, буде експертиза. Це все буде підставою для того, щоб це слідство було принаймні ґрунтовним і повністю відповідало дійсності».

У той же час речник МВС України зазначив, що в цьому випадку все цілком зрозуміло і в найближчі терміни після проведення експертизи винна людина відповідатиме перед законом.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG