Доступність посилання

ТОП новини

У столиці Іспанії арештували учасників нічного протесту


У столиці Іспанії Мадриді поліція повідомила в неділю, що арештувала 18 демонстрантів із тих, хто порушив заборону і протягом ночі продовжив свою акцію протесту проти суворих урядових заходів бюджетних заощаджень.

За повідомленням, у перебігу сутичок із демонстрантами, що сталися на світанку, потерпіли двоє працівників поліції.

Тим часом прем’єр-міністр Іспанії Мар’яно Рахой знову заявив у неділю, що ці заходи необхідні за нинішнього тяжкого економічного становища країни.

У суботу до ста тисяч людей вийшли в Іспанії на вулиці на протест проти дій уряду й економічних труднощів, які переживає країна посеред боргової і бюджетної кризи. За даними поліції, зокрема, в Мадриді протестували близько 22 тисяч людей, а в Барселоні близько 30 тисяч.

Демонстрації провели з нагоди першої річниці виникнення в Іспанії руху «розгніваних», який перекинувся й на інші країни і викликав подібні протести, зокрема, рух «Окупуй».

В Іспанії безробіття нині становить 24 відсотки – це нині найвищий рівень серед країн зони євро, а в Іспанії найгірший від 1996 року, – а серед молоді сягає 50 відсотків. Економіка країни знову сповзає в рецесію. Уряд здійснює суворі заходи бюджетних заощаджень.
XS
SM
MD
LG