Доступність посилання

ТОП новини

ЄС має більш потужні інструменти впливу, ніж бойкот Євро-2012 – глава МЗС Швеції


Карл Більдт
Карл Більдт
Міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт вважає, що Європейський Союз має більш сильні інструменти впливу, ніж невідвідування Євро-2012 в Україні.

Про це Більдт заявив сьогодні перед початком засідання Ради закордонних справ ЄС, відповідаючи на запитання журналістів щодо його позиції відносно бойкоту українських матчів фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу.

«Я маю чесно сказати, що відвідування чи невідвідування футбольних ігор – не головний інструмент європейської політики. Я думаю, ми маємо більш сильні інструменти, які нам слід застосувати», – сказав Більдт.

Разом із тим, він зазначив, що у підсумку рішення щодо подальшого розвитку України залежатиме від позиції офіційного Києва.

«У підсумку, це лідери України мають вирішити, чи хочуть вони повести країну у напрямку Польщі, чи у напрямку Білорусі. І, відповідно, наслідки залежатимуть від їхнього вибору. Якщо вони хочуть йти європейським шляхом, то це буде перевагою для суспільства України. Якщо ж вони хочуть привести країну до Білорусі – що ж, вони прийдуть у Білорусь», – сказав міністр закордонних справ Швеції.

Він також нагадав, що восени в Україні відбудуться парламентські вибори, за якими ЄС планує уважно стежити.

Сьогодні Рада закордонних справ ЄС розглядає питання відносин з Україною, зокрема, питання майбутнього Угоди про асоціацію, а також питання відвідування політиками матчів Євро-2012 в Україні.
XS
SM
MD
LG