Доступність посилання

ТОП новини

Активісти «Батьківщини» в Кривому Розі припинили голодування


У Кривому Розі 68 активістів місцевого осередику партії «Батьківщина» та її молодіжного крила припинили голодування на захист Юлії Тимошенко. Про це Радіо Свобода сьогодні повідомила голова Криворізької міської організації партії Віра Вернигора.

За їїс ловами, припинити голодування вирішили на особисте прохання Юлії Тимошенко, яке передала партійцям її донька Євгенія, адже «голодування забирає чимало сил і здоров’я, які потрібні для подальшої боротьби». Тепер, заявила лідер криворізької «Батьківщини», прихильники екс-прем’єра мають намір більше зосередитись на агітаційній та інформаційній роботі.

«Ми припинили голодування, але не припинили боротьбу. У будь-який момент, якщо буде потреба, ми поновимо нашу акцію. Головне, що ми могли показати владі, що здатні на такі форми протидії», – сказала Радіо Свобода Віра Вернигора.

За її словами, загалом у голодуванні, яке тривало 10 днів, брало участь 68 людей. Наразі усі вони виходять з голодування, споживаючи соки та кисломолочні продукти, і почуваються нормально.

Учасники голодування у Кривому Розі, як і в інших містах, вимагали відставки Генерального прокурора України Віктора Пшонки, керівника Державної пенітенціарної служби Олександра Лісіцкова та Івана Первушкіна, начальника Качанівської виправної колонії № 54, де має відбувати покарання Юлія Тимошенко.

XS
SM
MD
LG