Доступність посилання

ТОП новини

Коаліційні переговори у Греції фактично провалилися


Евангелос Венізелос виходить із президентського палацу після чергових невдалих переговорів 15 травня 2012 року
Евангелос Венізелос виходить із президентського палацу після чергових невдалих переговорів 15 травня 2012 року
Греція після низки спроб створити коаліційний уряд іде до нових виборів, заявив сьогодні лідер партії «ПАСОК» («Усегрецький соціалістичний рух») Евангелос Венізелос після чергового кола переговорів лідерів парламентських партій у президента країни Каролоса Папульяса.

Ці переговори, як і всі попередні від початку минулого тижня, закінчилися невдачею. Президент знову скликає лідерів партій на завтра вже для того, щоб узгодити склад тимчасового уряду, який керуватиме країною на час до нових виборів, що мають відбутися приблизно через місяць.

За результатами виборів 6 травня зазнали значних втрат дві досі провідні партії, які підтримували заходи суворого заощадження, консервативна «Нова демократія» і соціалістична «ПАСОК», натомість має значні здобутки ультралівацька Коаліція радикальної лівиці, відома також як «Сіріза», що вимагає скасувати всі ці реформи негайно. Жодній із партій не вдалося набрати собі союзників для створення коаліції.

Заходи суворого заощадження в Греції запроваджували попередні уряди за умовами отримання міжнародної фінансової допомоги. Ці заходи викликають гострі невдоволення й протести в грецькому суспільстві. Їхній можливий зрив і припинення міжнародної допомоги, як припускають, може призвести до дефолту Греції й теоретично до її виключення з зони євро.
XS
SM
MD
LG