Доступність посилання

ТОП новини

Amnesty International: фани Євро-2012 наражаються на небезпеку з боку міліції


Щоб зупинити широко розповсюджену злочинність міліції, Україна повинна прийняти ще перед Євро-2012 новий закон, що надав би можливість для проведення незалежних розслідувань заяв про насилля з боку міліції, заявила Amnesty International.

«Поки що фани Євро-2012 наражаються на небезпеку злочинних дій з боку міліції. Швидкі дії зі створення нового органу для розслідування злочинів, скоєних представниками правоохоронних органів, могли б стати попереджувальним сигналом для сили, яка звикла, що будь-які незаконні дії їй сходять з рук», – сказав Макс Такер, координатор кампаній Amnesty International по Україні.

Справа Ігоря Індила – одна з багатьох, задокументованих Amnesty International, що свідчать про неадекватність системи, у якій прокуратура розслідує злочини, скоєні міліцією, вважає Такер.

«Той факт, що потрібно було два роки інтенсивного висвітлення справи в ЗМІ та рішення апеляційного суду лише для того, щоб розпочати розслідування, показує, наскільки неефективною є існуюча система», – сказав він.

Організація також повторила свою пропозицію, яку вона зробила вперше у жовтні 2011 року, працювати разом з урядом для створення нового органу з розслідування порушення прав людини міліціонерами.

Зі свого боку директор турніру УЄФА в Україні Маркіян Лубківський в ефірі Радіо Свобода запевнив, що міліція під час Євро-2012 до всіх вболівальників «буде толерантною, сервіс-орієнтованою».
XS
SM
MD
LG