Доступність посилання

ТОП новини

Група «Першого грудня» вимагає зняти законопроект про мови з розгляду (ДОКУМЕНТ)


Ініціативна група «Першого грудня» заявила, що проект Закону України «Про засади мовної політики» є наміром підмінити Конституцію України і вимагає зняти його з розгляду. Про це повідомив головуючий ініціативної групи Богдан Гаврилишин.


Сьогодні ініціативна група «Першого грудня» оприлюднила заяву, де вказано, що «запровадження в Україні статусу мов і порядку їх застосування, не передбачених у статті 10 Конституції України, слід кваліфікувати як зазіхання на основи конституційного ладу в Україні».

Богдан Гаврилишин розповів, що вони планують пояснити спікеру Володимиру Литвину загрози прийняття законопроекту про мови.

«Ми хочемо застерегти, що в разі прийняття законопроекту Ківалова та Колесніченка він призведе до розколу в суспільстві, адже справжня мета цього законопроекту: «Геть українську мову!. Ми рішуче закликаємо зняти законопроект «Про засади мовної політики» з розгляду як такий, що суперечить основоположним принципам Конституції України і загрожує не тільки цілісності української держави, а й самому її існуванню», – пишуть у заяві учасники ініціативної групи «Першого грудня».

Сьогодні представники ініціативної групи планують передати свою заяву спікеру парламенту Володимиру Литвину особисто.

Законопроект про засади державної мовної політики є в порядку денному Верховної Ради на четвер, 24 травня.

Ініціативна група «Першого грудня» вбачає своєю місією встановлення в країні правил гри, що базуватимуться на загальнолюдських цінностях, і є затребуваними українським суспільством.
XS
SM
MD
LG