Доступність посилання

ТОП новини

Європейські лідери збираються на саміт ЄС


Прапор Греції перед Європейським парламентом у Брюсселі
Прапор Греції перед Європейським парламентом у Брюсселі
У Брюсселі сьогодні ввечері (о 20-й годині за Києвом) відкривається саміт Європейського Союзу, присвячений шляхам виходу з боргової кризи і стимулюванню економічного зростання.

У центрі уваги учасників зустрічі, як очікується, буде ситуація в Греції, де в червні відбудуться вже другі дострокові парламентські вибори. Можлива перемога сил, що виступають проти нинішніх заходів жорсткої економії, узгоджених з міжнародними кредиторами, може призвести до виходу Греції зі зони єдиної валюти євро.

Президент Франції Франсуа Олланд, виступаючи сьогодні в Парижі, заявив, що зробить все можливе для збереження єдності і стабільності євро-зони.

Однак поки що між країнами ЄС немає повної згоди щодо шляхів виходу з фінансової кризи.

Напередодні Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) в своєму останньому економічному прогнозі попередила, що криза в зоні обігу валюти євро може перешкодити відновленню світової економіки в цілому.

Провідні економісти організації закликали лідерів держав зони євро сприяти зростанню економіки, незважаючи на необхідність заходів суворої економії.
XS
SM
MD
LG