Доступність посилання

ТОП новини

Юлії Тимошенко не дозволили поїхати на похорон свекра


Керівник Качанівської колонії Іван Первушкін не дав дозволу екс-прем’єр-міністру Юлії Тимошенко з’їздити до Дніпропетровська на похорон її свекра Геннадія Тимошенка.

«У відповідь на письмове звернення Ю.Тимошенко з проханням про короткочасний виїзд за межі установи та ЦКЛ «Укрзалізниці» їй надано вмотивовану письмову відповідь з посиланням на норми чинного законодавства», – йдеться в повідомленні Державної пенітенціарної служби України, яке цитує агентство УНІАН.

За даними пенітенціарної службі, у відповіді зазначається, що згідно з законодавством, «до близьких родичів належать лише подружжя, батьки, діти, всиновлювачі та всиновлені, рідні брати та сестри, діди, бабусі та онуки».

«Оскільки свекор не належить до даної категорії осіб, адміністрація колонії не може надати дозвіл на Ваш короткочасний виїзд за межі установи», – зазначив Первушкін.

Геннадій Тимошенко помер у ніч на четвер внаслідок тяжкої хвороби.

Раніше у Державній пенітенціарній службі заявили, що надання Юлії Тимошенко права короткочасного виїзду на похорон її свекра суперечитиме законодавству, водночас дозволили екс-прем’єру дозвіл скористатися телефоном, щоб висловити співчуття рідним.

Чоловік Тимошенко – Олександр – перебуває в Чехії, де на початку 2012 року отримав міжнародний захист (притулок).
XS
SM
MD
LG