Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ пікетували з вимогою припинити тиск на Білоцерківську (ВІДЕО,ФОТО)


Близько 100 громадських активістів пікетували офіс Генеральної прокуратури України з вимогою закрити сфальсифіковану, на їхню думку, кримінальну справу проти громадського діяча та учасниці «Податкового майдану» Римми Білоцерківської.

Учасники акції вимагали «припинити незаконне переслідування» і перевірити законність продовження кримінальної справи проти громадської активістки. Вони передали звернення Генеральному прокуророві.​
ГПУ пікетували з вимогою припинити тиск на Білоцерківську
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:22 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
За постановою Рубіжанського суду, Римму Білоцерківську мають розшукати і взяти під варту. У постанові, зокрема, йдеться, що підсудна двічі не з’являлася на слухання справи, за якою проходить як обвинувачена. Причини її неявки визнані судом не поважними. Тому жінку вирішили доставити до Луганського СІЗО.
У 2008 році жінка підтримала мешканців Сіверськодонецька, намагаючись зупинити незаконну забудову біля однієї із тамтешніх багатоповерхівок. За словами Білоцерківської, під час конфлікту організаторка будівництва застосувала проти неї газовий балончик. Натомість кримінальну справу за статтею «Хуліганство» порушили саме щодо правозахисниці.

Рішення суду Римма Білоцерківська вважає незаконним. Більше того, на її думку, суд міста Рубіжного взагалі не мав права розглядати цю справу.
XS
SM
MD
LG