Доступність посилання

ТОП новини

Кінах: емоційно-нервова реакція Росії у питанні газових контрактів незрозуміла


Анатолій Кінах
Анатолій Кінах
Народний депутат від Партії регіонів Анатолій Кінах заявляє, що йому незрозуміла реакція російської сторони на заяву українського уряду про відновлення переговорів щодо ймовірного перегляду газових контрактів. Про це він сказав у коментарі Радіо Свобода.

«Нам трохи незрозуміла така емоційно-нервова реакція російської сторони, що це питання не розглядалося і що воно може розглядатися тільки в контексті виконання контрактів підписаних в січні 2009 року урядом Тимошенко. Домовленості не було. Мова йде про те, що ми продовжуємо діалог. І ніхто з української сторони офіційно не казав, що ухвалене рішення про перегляд газових угод з січня 2009 року», – зазначив парламентар.

Напередодні український прем’єр Микола Азаров заявив про готовність російської сторони обговорити коригування газових контрактів під час чергового засідання міжурядової комісії 27 червня в Донецьку.

Незабаром після цього голова «Газпрому» Олексій Міллер наголосив, що між «Газпромом» і «Нафтогазом» немає навіть попередніх домовленостей про зміну контрактів.

А речник президента Росії Володимира Путіна Дмитро Песков заявив, що Росія в діалозі з Україною «виходить із наявності чинних законних газових угод, відповідно до яких здійснюються постачання природного газу» до України.
XS
SM
MD
LG