Доступність посилання

ТОП новини

Мітинг під Радою розганяють газом (ВІДЕО)


В міліції запевняють, що не застосовували сльозогінний газ проти мітингувальників від опозиції під час сьогоднішньої акції проти мовного законопроекту. Про це заявили у відділі зв’язків з громадськістю Головного управління МВС України в Києві.

Водночас кореспондент Радіо Свобода зафіксував на відео, як бійці спецпідрозділу «Беркут» застосовують балончики зі сльозогінним газом проти учасників мітингу.

Захисників української мови розганяють сльозогінним газом
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:06 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Учасники мітингу на захист української мови намагалися прорвати міліцейський кордон, який відділяв їх від прихильників Партії регіонів, супротивники та прихильники мовного законопроекту кидали яйця та пластикові пляшки одне в одного та в правоохоронців.

Верховна Рада прийняла у вівторок у першому читанні законопроект про засади державної мовної політики, ініціаторами якого є народні депутати від Партії регіонів Вадим Колесніченко і Сергій Ківалов. У пояснювальній записці до нього, зокрема, зазначається, що в разі його ухвалення російська мова стане регіональною в 13 адміністративно-територіальних одиницях України.
XS
SM
MD
LG