Доступність посилання

ТОП новини

Конгрес США може повернутись до питання санкцій проти українських політиків – екс-посол США Пайфер


Стівен Пайфер, архівне фото
Стівен Пайфер, архівне фото
Конгрес США може повернутись до питання санкцій проти українських можновладців, якщо парламентські вибори не будуть чесними й прозорими, а влада у Києві і надалі боротиметься з політичними та економічними опонентами. Про це у розмові з Радіо Свобода заявив колишній Посол США в Україні, а нині провідний експерт Інституту Брукінґза у США Стівен Пайфер.

«Мене вразило те, що жоден із сенаторів та конгресменів не виступили проти резолюції сенатора Джеймса Інгафа, яка пропонує серйозні політичні санкції проти очільників України! Фактично, це підтверджує упевненість Вашингтона у факті згортання демократії в Україні. До того ж, проект резолюції американські сенатори розглядали після дискусій щодо санкцій проти російських чиновників і суддів, причетних до справи Магнітського. Я не виключаю, що у разі погіршення ситуації в Україні Конгрес США повернеться до розгляду питання щодо санкцій проти України», – наголосив Пайфер.

Проект резолюції сенатора Інгафа, оприлюднена міжнародними та українськими ЗМІ 24 травня, передбачає запровадження політичних санкцій проти Президента України Віктора Януковича, Генерального прокурора Віктора Пшонки та урядовців, причетних до ув’язнення лідерів української опозиції.
XS
SM
MD
LG