Доступність посилання

ТОП новини

Актори Київського театру опери та балету для дітей та юнацтва заявляють про закриття


Символічна театралізована акція прощання творчого колективу з глядачами пройшла сьогодні під стінами дитячого театру на вулиці Межигірській у Києві. Акторська трупа вийшла на вулицю у костюмах із закликами не закривати театр і не «позбавляти юних глядачів казки».

«Ми намагаємось зробити все можливе, щоб театр жив і функціонував. Ми єдиний в Україні і Росії театр опери і балету для дітей, ми створюємо фундамент для дітей, перш ніж вони почнуть дивитись більш серйозні вистави у інших театрах. Не можна позбавити їх цього», – розповіла Радіо Свобода завідувач трупи Ірина Ладіна.

Актори схвильовані долею театру і скаржаться на зменшення заробітної плати. А віднедавна вони втратили головну опору – директора театру. «Безбатченки, а тепер, може, й безхатченки», – іронізують вони.

Попередній директор театру Володимир Меленчуков пішов з посади за власним бажанням у кінці травня. Як повідомляють у Головному управління культури, це сталося, коли його спіймали на хабарництві правоохоронні органи.

Начальник Головного управління культури КМДА Світлана Зоріна називає занепокоєння акторів безпідставними і запевняє, що будівлю залишать за театром.
XS
SM
MD
LG