Доступність посилання

ТОП новини

Харків: європейські фани стали жертвами шахраїв


Фан-посольство у Харкові, 12 червня 2012 року
Фан-посольство у Харкові, 12 червня 2012 року
Харків – Шість німецьких вболівальників поскаржилися, що забронювали місця в кемпінгу, якого не існує на мапі Харкова. Скарга надійшла і від голландських вболівальників. У мерії заявляють, що ніхто з них не залишиться без помешкання.

У фан-посольства УЄФА в Харкові нині багато гостей. Їм розповідають про хостели, квартири, кемпінги, пропонують екскурсії, допомагають з вирішенням найрізноманітніших питань. Наприклад, керівникові стаціонарного фан-посольства УЄФА Євгенові Годуну довелося терміново допомагати шістьом німцям, які стали жертвами шахраїв. У листі з Німеччини хлопці заявили, що їх обдурили з місцями в кемпінгу, вони попросили про допомогу в пошуку житла.

В листа до Євгена Годуна мовиться: «Ми шість хлопців із Німеччини приїжджаємо до Харкова 12 червня і зупинимося тут до 14-го. Ми забронювали намети в фан-кемпінгу (Kharkov Football Fans Camp, Polevaya Street, Kharkov 61001, Ukraine), проте зараз ми переконані, що його не існує і що хтось забрав наші гроші. Нам ніде переночувати. Через інтернет ми не можемо відшукати готель, чи хостел. Чи знаєте ви місце чи людей, де ми могли б зупинитися. Ми вдячні за будь-яку інформацію».

Лист підписали Нильс, Торбен, Себастьян, Томас, Андреас і Йонас.

Євген Годун відразу перевірив адресу вказану у листі німецьких фанів і погоджується, що такого кемпінгу в Харкові не існує.

«Я вважаю, що це організоване шахрайство, бо на вулиці Польовій не існує жодного кемпінгу. Це була цілеспрямована акція з кричущою назвою «Футбол фенс-кемп-Харків». Я сумніваюся, що їм повернуть кошти. Просто я не певен, що вони з цим будуть розбиратися, бо вони приїхали святкувати і нащо їм ця бюрократія», – зауважив фан-посол Євген Годун.

Потерпілим хлопцям із Німеччини знайшли житло в центрі Харкова вартістю 30 євро за добу. Наметовим містечком на вулиці Польовій ще цікавилися представники німецьких вболівальників зі Львова, але їх встигли попередити, щоб не бронювали місця в невідомому кемпінгу.

Факт шахрайства мала б розслідувати німецька поліція

Про замовлення місць голландцями в іще одному підозрілому наметовому містечку розповів уже директор департаменту з підготовки до «Євро-2012 з футболу» Харківської міської ради Олександр Нечипоренко. «Десь 40 голландців через інтернет забронювали місця в наметовому таборі, що в районі старого Салтова. Коли вони прибули до кемпінгу, вболівальники не побачили ні наметів, ні обіцяних душових кабінок, це було порожнє місце», – каже він.

Табір, про який не знає відповідальний у Харкові за європейський чемпіонат Олександр Нечипоренко, таки існує. За даними голови делегації голландських поліцейських, що допомагають українським колегам у Харкові, група закордонних вболівальників залишилася незадоволеною умовами проживання. Тому голландські вболівальники вирішили звернутися в своє посольство за допомогою.

А щодо кемпінгу на вулиці Польовій, то з цими шахраями обіцяють спільно розбиратися українські та німецькі правоохоронці.

«У нас на Харківщині працюють німецькі поліцейські. Сьогодні вони нам розповіли, що вказаний факт можна вирішити наступним чином: німецькі вболівальники після євроматчів по поверненні на батьківщину мають подати заяву, яку розглянуть компетентні органи, бо замовлення квитків та факт шахрайства мав місце у Німеччині», – прокоментувала позицію правоохоронців заступник відділу по зв’язках із громадськістю Оксана Калмикова.

У середу, день футбольного матчу між Голландією та Німеччиною в Харкові очікують по 10 тисяч вболівальників від кожного з фан-таборів. Переважна більшість «помаранчевих» продовжує жити в кемпінгу на Журавлівці, а німці, здебільшого мешкають у готелях, розповіли Радіо Свобода у фан-посольстві УЄФА.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG