Доступність посилання

ТОП новини

У «справі паламарів» призначили додаткову, вже четверту, експертизу


Підсудні у «справі паламарів»
Підсудні у «справі паламарів»
Жовтневий районний суд Запоріжжя призначив додаткову судово-психологічну експертизу у «справі паламарів», нібито причетних до вибуху, який стався 28 липня 2010 року у місцевому Свято-Покровському храмі.

За повідомленням кореспондента Радіо Свобода, таким чином суд задовольнив клопотання сторони держобвинувачення, яка просила про ще одну, четверту експертизу у справі.

Водночас захист обвинувачених наголосив, що вважає заявлене прокурорами клопотання необґрунтованим. Вони нагадали, що попередня експертиза, проведена Донецьким науково-дослідним інститутом судових експертиз, засвідчила, що на стадії досудового слідства на підсудних здійснювався морально-психологічний тиск.

Самі підсудні під час сьогоднішнього засідання заявили, що, на їхню думку, прокуратура намагається затягнути процес.

Наступне засідання у справі відбудеться 4 липня.

Внаслідок вибуху у храмі у липні 2010 року загинула одна людина, ще 9 осіб постраждали. Справу взяв під контроль Президент Віктор Янукович. Уже за тиждень міліція відзвітувала про затримання паламарів храму Євгена Федорченка, Антона Харитонова та його брата Сергія Дьоміна.

Із того часу відбулося понад півсотні судових засідань, досліджені два десятки томів справи. Упродовж усього часу обвинувачувані перебувають у слідчому ізоляторі.
XS
SM
MD
LG