Доступність посилання

ТОП новини

Незалежна газета: головний слідчий Росії погрожував убити журналіста


Сергій Соколов, архівне фото
Сергій Соколов, архівне фото
Головний редактор незалежного видання «Нова газета» Дмитро Муратов звинуватив сьогодні голову Слідчого комітету Росії Дмитра Бастрикіна в погрозах журналістові видання Сергієві Соколову.

Дмитро Муратов, архівне фото
Дмитро Муратов, архівне фото
Як повідомив Муратов Радіо Свобода, минулого тижня Соколов і Бастрикін, перебуваючи в місті Нальчику в Кабардино-Балкарії на Північному Кавказі, посперечалися з приводу оцінки журналістом дій чільного правоохоронця при розслідуванні масового вбивства в регіоні 12 людей 2010 року. Після повернення до Москви Соколова вивезли до лісу, де голова Слідчого комітету особисто погрожував убити журналіста.

Журналістів, які вийшли на підтримку колеги, затримали, та з автозаку теж можна «твітнути» фото
Журналістів, які вийшли на підтримку колеги, затримали, та з автозаку теж можна «твітнути» фото
За словами Муратова, видання має на меті не починати інформаційну війну, а домогтися безпеки Соколова, тому журналіста наразі вивезли за межі Росії.

Слідчий комітет наразі не коментує звинувачення, викладені також у відкритому листі до Бастрикіна в сьогоднішньому числі «Нової газети».

Тим часом кількох журналістів, які вийшли сьогодні на пікет на підтримку свого колеги до Слідчого комітету, затримала поліція без будь-яких пояснень.

«Нова газета» відома своїми журналістськими розслідуваннями, нерідко критичними до влади Росії.
XS
SM
MD
LG