Доступність посилання

ТОП новини

Мавроді припинив роботу МММ-2011


Сергій Мавроді
Сергій Мавроді
Засновник фінансової піраміди МММ Сергій Мавроді заявив про закриття МММ-2011. На сайті Мавроді було опубліковано відеозвернення, в якому він заявив про скасування 16 червня «режиму спокою», який запроваджувався для припинення паніки серед вкладників.

«За ті два тижні, поки він тривав, багато чого сталося. Зокрема, справи ці шалені абсолютно понавідкривали. Спочатку в Москві, а потім, дивлячись на нашу дорогу столицю, і ще і в кількох регіонах. Проти невстановлених осіб, які скоїли невстановлені дії в невстановленому місці і у невстановлений спосіб. Смішно. Та не до сміху», – сказав Мавроді.

За його словами, «ніякому» заспокоєнню «і припиненню паніки все це не сприяло».

«Ніяке продовження роботи МММ-2011, про яке я два тижні тому з такою надією говорив (вказуючи, проте, на величезні складнощі), за цих нових нинішніх реалій є вже просто неможливим. Потрібно вміти дивитися правді в очі. Якою б гіркою вона ні виявлялася», – сказав творець фінансової піраміди.

Як заявив Мавроді, всі кошти МММ-2011 будуть підуть на виплати учасникам за формулою «номінал плюс 10% мінус вже отримане». Також розпочнуться виплати з внесків до 10 тисяч рублів.

«Проте на всіх грошей, зрозуміло, не вистачить. Піраміда! Боргів завжди більше, ніж ресурсів. Відсутні кошти будемо забирати з МММ-2012», – заявив Мавроді. За його оцінкою, з усіма розплатитися вдасться за два-три місяці.

Найбільшою фінансовою пірамідою, що була створена в Росії та інших країнах на території колишнього Радянського Союзу, була МММ. За 5 років існування в неї вклали гроші понад 10 мільйонів людей. Засновника МММ Сергія Мавроді засудили в Росії за шахрайство на 4 з половиною роки. Однак у 2011 році він відновив діяльність піраміди під назвою МММ-2011. 2012 року, незадовго до краху МММ-2011, Мавроді також оголосив про початок нової піраміди МММ-2012.
XS
SM
MD
LG