Доступність посилання

ТОП новини

Євро-2012 розпочинає закінчуватися


Чемпіонат Європи з футболу, який розпочався лише понад тиждень тому, вже перетнув екватор – якщо судити за кількістю проведених поєдинків. За дев’ять перших днів змагання відбулося 18 матчів, залишилося зіграти 13, але найцікавіших, найвизначальніших.

Ще після другого туру групового турніру кількість претендентів на перемогу в першості стала скорочуватися – по два матчі програли ірландці (група С) і шведи (група D), для яких останні зустрічі матимуть лише престижне значення. Такий само доробок у пасиві збірної Нідерландів, але результати інших суперників у квартеті В дозволяють «помаранчевим» за певних обставин вийти до чвертьфіналу навіть з однією перемогою (власне, сьогодні ввечері дізнаємося, чи дочекаються підопічні Берта ван Марвійка перемоги німців над данцями і чи самі спроможні переграти португальців з різницею у два м’ячі).

Російське фіаско

До третього туру найгучнішою сенсацією чемпіонату була саме стартова поразка зіркових голландців від організованих данців. Після неймовірної розв’язки змагання в групі D на таку оцінку більше претендує фіаско збірної Росії. Те, що здавалося ненауковою фантастикою після розгрому чехів (4:1) і малоймовірним результатом навіть після нічиєї з поляками (1:1), зробили реальністю греки, які наприкінці першого тайму зусиллями ветерана Караґуніса змусили капітулювати вайлуватих оборонців і безпорадного голкіпера Малафєєва.

Цей гол так і залишився єдиним у зустрічі, але цікаво, що навіть поразка могла вивести росіян до чвертьфіналу, якби в паралельному матчі була зафіксована нічия. Але чехи в середині другого тайму забили у ворота поляків і втримали переможний рахунок, який змусив сумувати разом російських і польських уболівальників.

Квитки на трибуну чи «Ще не вмерла»?

Українська пісня на домашньому Євро-2012 ще не доспівана до кінця. Чи стане останнім акордом поєдинок проти англійців – залежить від самих «синьо-жовтих». Лише перемога виведе збірну України до стадії плей-оф. Оптимістичний початок групового турніру зі шведами (2:1) затьмарений зараз заслуженою поразкою від французів (0:2).

Українці ще ніколи не перемагали «триколірних»: тепер у пасиві стало чотири поразки за трьох нічиїх. Статистика зустрічей з англійцями трохи оптимістичніша: «синьо-жовті» мають одну перемогу, хоч і програли тричі. Перші дві поразки з загальним рахунком 0:5 достатньо давні і зафіксовані в товариських поєдинках на туманному Альбіоні. У відбірному турнірі чемпіонату світу 2010 року українська збірна програла на виїзді з рахунком 1:2, але 10 жовтня 2009 року у Дніпропетровську таки зламала традицію – єдиним у тій зустрічі став гол Сергія Назаренка.

Чи вдасться повторити той подвиг на досі нещасливій для національної команди «Донбас-Арені», знатимемо пізно ввечері у вівторок.

Аналіз кожного ігрового дня Євро-2012 також можна побачити в мережі Youtube на офіційній сторінці Радіо Свобода
  • Зображення 16x9

    Антон Шульга

    Працюю на Радіо Свобода з квітня 2010 року. Редактор та ведучий ранкових новин. Попередній трудовий досвід також пов’язаний із радіо – обласним державним у Луганську, «Радіо-Ера» в Києві. Народився 1975 року у Жовтих Водах на Дніпропетровщині. Вищу освіту отримав у Луганському державному педагогічному університеті ім. Тараса Шевченка.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG