Доступність посилання

ТОП новини

Президентом Мексики стає представник колишньої владної партії


Голосує представниця керівної дотепер у Мексиці Партії національної дії Хосефіна Мота, 1 липня 2012 року
Голосує представниця керівної дотепер у Мексиці Партії національної дії Хосефіна Мота, 1 липня 2012 року
На президентських виборах у Мексиці, за попередніми результатами, перемагає Енріке Пенья Ньєто. Він є кандидатом від лівоцентристської Інституційно-революційної партії, яка втратила владу 12 років тому. В минулому столітті ця політична сила керувала Мексикою понад 70 років.

Головні суперники Пеньї Ньєто – представниця керівної дотепер консервативної правоцентристської Партії національної дії Хосефіна Мота і колишній мер Мехіко, політик лівого спрямування Андрес Мануель Лопес Обрадор.

Провідною темою передвиборчої кампанії була боротьба з наркобізнесом і нормалізація становища з безпекою у країні.

Партія національної дії і її чільний представник, президент Феліпе Кальдерон, який керував Мексикою дотепер, стали непопулярними через зростання насильства в країні. Понад 50 тисяч мексиканців протягом останніх років загинули внаслідок боротьби наркокартелів.

Президент Мексики має досить широкі повноваження, зокрема, є головою уряду, але має право обіймати посаду лише один раз, навіть якщо йдеться про неповний термін чи виконання обов’язків президента.

Одночасно з президентом у неділю в Мексиці обирали також обидві палати парламенту, де, як очікують, Інституційно-революційна партія теж поверне собі принаймні відносну більшість голосів.

Крім того, в країні відбулося кілька виборів губернаторів чи представницьких органів провінцій і місцевих влад деяких міст.
XS
SM
MD
LG