Доступність посилання

ТОП новини

Гравців «геосоціальних ігор» до 2015 року буде півмільярда – розробники


Кірсан Ілюмжинов представив новий проект «геосоціальні ігри»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:19 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Кірсан Ілюмжинов представив новий проект «геосоціальні ігри»

Обіг світового ринку онлайн-ігор становить 30–40 мільярдів доларів і щорічно зростає приблизно на чверть, до 2015 року «геосоціальні ігри» займуть приблизно 20% цього ринку, заявив сьогодні один із розробників проекту Володимир Коломієць.

«Ми плануємо до 2015 року мати не менш як 500 мільйонів учасників нашого проекту. Звичайно ж, ця цифра величезна. Ми тим самим ставимо себе на один рівень із такими інтернет-монстрами, як «Фейсбук». Ми плануємо зайняти приблизно 20% цього ринку до 2015 року», – сказав він.

Українські фахівці розробили і запатентували технології, завдяки яким кожна людина може взяти участь у віртуальній грі, де традиційно раніше грали двоє, разом із тисячами і мільйонами інших учасників. Абсолютно новий продукт, призначений для світових ринків спорту, ігор та розваг, був створений у співавторстві з чемпіоном світу, засновником промоутерської компанії «К2 Promotions» Віталієм Кличком і президентом Міжнародної федерації шахів (ФІДЕ) Кірсаном Ілюмжиновим.

Ілюмжинов, зі свого боку, сказав: «Я вдячний легендарній людині Віталієві Кличку, який підтримав цю ідею. Свого часу Хуан Антоніо Самаранч, президент Міжнародного олімпійського комітету, сказав: Кірсане, ти щаслива людина, шахи – це єдиний вид спорту, в який можна грати через інтернет. Але техніка розвивалася, і програмісти з України, з Черкас, вигадали програму, коли можна грати в бокс не по переписці, а через інтернет. І от ми створили цей проект «геосоціальні ігри», де можна не тільки в шахи грати, країна з країною, але й організовувати матчі з боксу, з футболу, з шашок тощо».

Сума інвестицій Ілюмжинова в компанію, що реалізовує проект «геосоціальні ігри», становить близько 7 мільйонів доларів США. Президент ФІДЕ також зазначив, що в найближчих планах у нього – створення філії цієї компанії в Калмикії в Росії. За словами Кірсана Ілюмжинова, для роботи в цьому напрямку будуть потрібні фахівці у сфері комп’ютерного програмування. Він висловив упевненість, що проект «геосоціальні ігри» стане важливим кроком у популяризації інтелектуальних ігор в усьому світі і, що особливо важливо, серед молоді.

Геосоціальні ігри – це різновид інтелектуальних ігор, основою яких є стратегія, математичний розрахунок, психологія, інші індивідуальні здібності. Відмінна риса проекту «геосоціальні ігри» – це можливість участі в одній грі необмеженої кількості людей.

Авторами та розробниками проекту є президент Міжнародної федерації шахів Кірсан Ілюмжинов, чемпіон світу з боксу Віталій Кличко, генеральний директор «K2 Promotions» Олександр Красюк, президент Федерації шашок України Анатолій Яценко, розробники та координатори проекту – Володимир Коломієць та Олег Савчук.
XS
SM
MD
LG